Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevii de clasa a VIII-a au susținut proba la matematică. În 29 iunie se vor afișa rezultatele finale

Publicat

Elevii de clasa a VIII-a au susținut joi cea mai grea probă de la Evaluarea Națională. Începând cu ora 9.00 s-au deschis plicurile sigilate cu variantele de subiecte multiplicate. Candidații au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva cerințele de la examen.

Joi a avut loc ultima probă de la Evaluarea Națională, după care elevii de clasa a VIII a vor trebui să se înscrie la un liceu. Pentru rezolvarea subiectului la matematică, elevii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea desenelor – numai creion negru. Este interzisă intrarea în examen cu mijloace de calcul sau telefoane mobile.

Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16.00 – 20.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice pe 3 iulie.

Notele obţinute la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu. Pe 16 iulie va avea loc prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor, iar afişarea rezultatelor va fi făcută pe 17 iulie. Între 17 şi 26 iulie se vor depune dosarele de înscriere la liceele unde elevii au fost repartizaţi.

Admiterea la liceu se face pe baza mediei aritmetice dintre media generală la Evaluarea Naţională şi cea din gimnaziu. Cei care au absentat de la examen vor fi şi ei repartizaţi la liceu, dar abia în toamnă. În metodologia de admitere la liceu scrie că în situaţia în care există candidaţi cărora nu li se poate calcula media de admitere, întrucât nu au participat la Evaluarea Naţională, aceştia vor fi repartizaţi de inspectoratele şcolare în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a gimnaziului. Repartizarea se va face în perioada 1-7 septembrie, după repartizarea celorlalţi candidaţi.

Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi în această etapă vor putea depune dosarele de înscriere la licee în zilele de 25 şi 26 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax