Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii de clasa a XII-a de la liceele cu profil tehnic din Alba, invitați să participe la întâlniri cu angajatorii din județ

Publicat

Consiliul Judeţean Alba împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba organizează, în perioada 12 – 16 noiembrie, o acțiune complexă având ca obiectiv facilitarea accesului la angajare pentru elevii claselor a XII-a de la liceele cu profil tehnic din județ, printr-o mai bună cunoaștere a angajatorilor.

În cadrul acţiunilor itinerante organizate deja la firmele Bosch din Blaj si Tea din Cugir, elevii participanți de la clasele cu profil Tehnicieni prelucrări mecanice au avut ocazia de a cunoaște firme de succes care activează în domeniul pe care l-au studiat în timpul anilor de liceu.

Vizitele s-au desfășurat după un program stabilit de comun acord cu firmele și cu conducerea liceelor și au inclus: un tur al firmei realizat sub indicațiile unui specialist și prezentări ale profilului companiei, ale domeniului de activitate, ale produselor și ale meseriilor angajaților actuali. În încheiere elevii au participat la un concurs de cunoaștere și îndemânare Fii un bun meserias la care primii 3 clasați au fost premiați.

S-a pus accent deosebit pe importanta pregătirii profesionale și posibilitatea alegerii unei meserii prin integrarea pe piața muncii ca o opțiune concretă după finalizarea studiilor liceale.

Prin aceste acțiuni, Consiliul Județean Alba își propune să creeze cadrul de întâlniri ale angajatorilor, firme din județul Alba, cu potențialii angajați care urmează să încheie în curând ciclul educațional și să îi sprijine concret pe aceștia în orientarea profesională.

Activitățile includ vizite ghidate de specialiști în întreprinderi de prestigiu din județ, se vor desfăşura dezbateri cu privire la avantajele angajării după absolvirea liceului și concursuri cu premii, în cinci orașe din judeţul Alba.

Programul se va desfășura în zilele următoare după cum urmează:

Aiud – 14 noiembrie, la PREBET – Aiud

Alba Iulia – 15 noiembrie, la SEWS – Alba Iulia

Sebeș – 16 noiembrie, la SAVINI DUE – Sebeș

Aiud – 14 noiembrie, la PREBET – Aiud

  • Alba Iulia – 15 noiembrie, la SEWS – Alba Iulia
  • Sebeș – 16 noiembrie, la SAVINI DUE – Sebeș

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax