Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii de la clasele a XI-a şi a XII-a nu vor avea manuale, nici în acest an şcolar. Procedură întârziată la minister


Publicat

manuale

manualeNici în acest an şcolar, elevii de la clasele a XI-a şi a XII-a nu vor avea manuale. Ministerul Educaţiei a întârziat procedura de achiziţionare a acestora.

Editorii de carte spun că nu mai au timp fizic să tipărească toate cărţile. Ei ar trebui sa imprime trei milioane de manuale care să ajungă pe băncile şcolilor pe 12 septembrie, când încep cursurile noul an şcolar. Dar negocierile abia au început.

În luna iunie, o instanţă din Constanţa le-a dat câştig de cauză elevilor care au dat Ministerul Educaţiei în judecată pentru că nu asigură manuale gratuite liceenilor din ultimele clase.

Alexandra Manda, elev clasa a XI-a, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa: „Dacă colegii noștri nu vor avea în toamnă manualele școlare, așa cum prevede legea educației, ne rezervăm dreptul de a continua demersurile astfel încât aceștia să le aibă iar persoanele responsabile să răspundă.”

În replică, oficialii Ministerului Educţiei susţin că manualele vor fi gata până când începe şcoala.

Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei: „Toate demersurile secretarilor de stat care au atribuții pe acest domeniu într-acolo se îndreaptă.”

Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să dea banii pentru manuale cel târziu până la finalul lunii iulie, astfel încât până pe 12 septembrie, trei milioane de cărţi să ajungă pe băncile elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a.

sursa: digi24.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiect pentru modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice din satul Teleac, comuna Ciugud. Valoarea investiției

Publicat

Rețeaua de distribuție a energiei electrice din localitatea Teleac, comuna Ciugud, va fi modernizată printr-o investiție de peste 470.000 de lei. Proiectul prevede, printre altele, modernizarea branșamentelor, înlocuirea conductorilor și amplasarea unui nou post de transformare.

Distribuție Energie Electrică România SA a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru îmbunătățirea nivelului de tensiune și modernizare LEA 0,4 kV și branșamente în localitatea Teleac, comuna Ciugud.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 472.600 de lei, fără TVA.

Potrivit memoriului tehnic, linia electrică aeriană (LEA) 0,4 kV de distribuție publică din localitatea Teleac a fost construită în anul 1964 și este racordată la postul de transformare aerian (PTA) Teleac 20/0,4 kV. LEA 0,4 kV cuprinde 59 de stâlpi JT, din care 49 sunt de beton și 10 de lemn, și 8 stâlpi MT de beton. Linia cuprinde două circuite, unul de 530 de metri spre Drâmbar, iar celălalt 1.390 de metri (1.680 de metri cu derivații) spre Hăpria.

La rețeaua electrică de joasă tensiune sunt racordați 153 de consumatori (127 consumatori monofazici și 24 consumatori trifazici).

Datorită secțiunilor mici ale conductorilor și a lungimii ridicate a circuitului spre Hăpria, s-au înregistrat, conform măsurătorilor în teren, variații ale tensiunii până la 153,2 V la capetele rețelei (33,3 %). De asemenea, o parte din stâlpii din localitate sunt deteriorați iar majoritatea branșamentelor sunt cu conductoare clasice.

Astfel, pentru remedierea acestei situații este necesară modernizarea tuturor branșamentelor care nu corespund specificațiilor SDEE Transilvania Sud SA, redistribuirea consumatorilor pe circuite, înlocuirea conductoarelor rețelei de distribuție cu unele dimensionate corespunzător și construirea unui nou post de transformare pe strada Soarelui, care să preia o parte din consumatori.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Procedura de acordare a ajutoarelor pentru HoReCa. Cine sunt beneficiarii și care sunt sumele pe care le pot cere

Publicat

bani

Ministerul Economiei a publicat miercuri procedura de acordare a ajutoarelor pentru afacerile din sectorul HoReCa afectate de pandemie.

Bugetul total se ridică la 500 de milioane de euro, urmând să beneficieze circa 73.200 de firme.

Schema va fi derulată până la 31 decembrie 2021, iar banii vor intra în conturile firmelor până la 30 iunie 2022.

Beneficiari de ajutor de stat sunt:

  • structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate
  • structuri de alimentaţie, înregistrate în scopuri fiscale pe teritoriul României
    agenţii de turism licenţiate
  • ghizii de turism atestaţi, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României
    Beneficiarul poate fi: întreprindere autonomă, întreprindere parteneră sau întreprindere legată.

Granturile acordate vor fi în cuantum de 20% din baza de calcul, rezultată din desfăşurarea activităţilor aferente codurilor CAEN specificate în anul 2020 comparativ cu anul 2019.

Cifrele utilizate trebuie să fie brute, înainte de deducerea impozitelor sau altor taxe.

Pentru beneficiarii care raportează cifra de afaceri, baza de calcul reprezintă diferenţa dintre cifra de afaceri obţinută din activitatea eligibilă aferentă anului 2019 şi cifra de afaceri obţinută din activitatea eligibilă aferentă anului 2020.

Articol complet pe economedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Reacția Ro-Vaccinare, după ce Barna i-a reproșat premierului Cîțu că vaccinarea din România este pe locul 25 din 27, în Europa

Publicat

România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare, fiind pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate, transmit autoritățile, ca reacție la acuzațiile aduse de Dan Barna.

„România – în topul țărilor UE la campania de vaccinare! Locul 4 – persoane vaccinate cu ambele doze (1.466.149). Locul 7 – total doze administrate (3.838.804). Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi”, transmite Ro-Vaccinare.

Reacția vine după ce vicepremierul Dan Barna i-a reproșat prim-ministrului Florin Cîțu eșecul campaniei de vaccinare, spunând că locul 25 din 27 la nivelul Europei „nu arată nici performanță, nici înțelepciune strategică”.

Premierul coordonează direct campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Dan Barna spune că Florin Cîțu i-a reproșat lui Vlad Voiculescu „lucruri pe care nu le-a avut în control”, între ele eșecul campaniei de vaccinare.

Barna spune, însă, că aceasta era responsabilitatea lui Cîțu, care „face balet politic”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Florin Cîțu preia mandatul de interimar la șefia Ministerului Sănătății. Iohannis a semnat decretul

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu, ca ministru interimar al Sănătății anunță Administrația Prezidențială.

Decizia lui Iohannis vine după ce vicepremierul Dan Barna, propunerea făcută de Florin Cîțu ca ministru interimar la Sănătate, a refuzat să preia portofoliul rămas liber după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate