Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii de la Colegiul Economic din Alba Iulia, prezenți la un concurs gastronomic internațional, în Italia. S-au pus bazele unor noi colaborări

Publicat

10822007_758256997555133_856667012_oO delegație formată din elevii Olimpiu Muntean și Bogdan Degan, însoțiți de directorul Dan Anca și de profesorul Emil Cetean de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia a participat în perioada 24 – 27 noiembrie 2014 la Concursul Gastronomic Internaţional ”Il tartufo nero della Valle Brembana”. Concursul a fost organizat de Institutul Profesional Hotelier și Gastronomic din San Pellegrino Terme pe două secțiuni: cokteiluri și gastronomie. Elevii au mărturisit că nivelul de pregătire din școlile profesionale europene este extrem de exigent și profesionist. Este prima participare la un astfel de concurs a elevilor de la Colegiul Economic.

”Pentru mine a fost o experiență unică. Am avut oportunitatea să cunosc colegi din țările participante cu care am legat prietenii chiar dacă eram concurenți.” a declarat Muntean Olimpiu.

”Sunt foarte încântat că am participat la acest concurs internațional, am văzut multe ingrediente care nu se regăsesc în bucătaria românească, exemplul cel mai elocvent a fost trufa care a fost ingredientul de bază al concursului. Îmi doresc foarte, foarte mult să particip și anul viitor.” a spus Bogdan Degan.

La ceremonia de decernare a premilor a fost prezent și Consulul României la Milano, Gheorghe Miloșan care a fost impresionat de prestația delegației albaiuliene și a apreciat atât prezența cât și profesionalismul elevilor.

În urma participării s-au pus bazele unor noi colaborări în parteneriat cu două unități de învățământ din Milano și s-au notat bunele practici care există în alte instituții care au aceeași specializare: technician în gastonomie și servicii. Astfel de participări sunt benefice și pentru elevi pentru că oferă diverse oportunități, sunt expusi unui mediu nou pentru învățare, care reprezintă un avantaj în experimentarea unor metode și tehnici noi.

”Avem nevoie de noi participări pentru a ne ridica la nivelul școlilor profesionale. Dacă la târguri internaționale ale firmelor de exercițiu suntem competitivi și obținem premii, iar munca este apreciată și recunoscută, la fel ne dorim ca și pe segmentul gastronomiei internaționale să pășim sigur și profesionist iar preparatele noastre să obțină premii. În acest an și cu această ocazie ne-am ghidat după motto-ul ”Am venit, am văzut și …. vom reveni ca să câștigăm” ne-a declarat directorul Colegiului Economic, Dan Anca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax