Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii de la Colegiul HCC din Alba Iulia caută sponsori pentru deplasarea la Campionatul mondial de robotică

Publicat

xeo HCC

Echipa de robotică XEO formată din elevi de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia caută sponsori pentru a putea reprezenta România la Campionatul mondial de robotică FIRST USA. Reamintim faptul că echipa de liceeni a câștigat, în weekend-ul 24-25 martie, premiul I – Inspire Award în cadrul First Tech Challenge (FTC) România, performanță ce le-a asigurat participarea la Campionatul mondial ce se va desfășura în data de 22 aprilie, la Detroit.

Vezi și FOTO-VIDEO: Echipa XEO de la Colegiul „HCC” din Alba Iulia, premiul I la Campionatul național de robotică

În weekendul 24-25 martie, la Bucureşti a avut loc etapa națională a concursului de robotică FIRST Tech Challenge. Echipa Colegiului Național „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia a câştigat cel mai prestigios premiu din acest concurs, INSPIRE AWARD –  locul întâi. Acest concurs a devenit în doar 2 ani în România cel mai mare concurs regional din lume, având 92 de echipe participante. Echipa Xeo a reuşit să câştige acest premiu în fața marilor licee de informatică din țară.

INSPIRE AWARD se acorda echipelor care arată de-a lungul competiției Gracious Professionalism atât pe teren cât şi în afara lui. Echipele câştigătoare ale acestui premiu sunt nişte ambasadori aparte ai spiritului FIRST, acela de competiție dar şi de colaborare (coopertition).

Cuvintele juriului la prezentarea locului 1: „Această echipă a înțeles că spiritul FTC este mai mult decât a construi și a controla un robot. De la început până la sfârșit numărul 1 este greu de definit dar îl vom spune acum: Premiul 1, locul 1 care va merge în State, este o echipă din Transilvania… este echipa RO 001 Colegiul Național HCC Alba Iulia Team XEO”.

„Odată cu invitația de a pleca în Statele Unite, odată cu asaltul mediatic care a acaparat programul membrilor echipei în ultimele câteva zile şi odată cu bucuria momentului, au început căutările. Organizatorii concursului vor finanța plecarea pentru 30% din echipă şi încurajează echipele să caute sponsori. Astfel, echipa Colegiului HCC din Alba Iulia mai are nevoie de o sumă de aproximativ 15.000 de euro (biletele de avion costă în jur de 1.050 de euro de persoană, prețul fluctuând zilnic) în doar o săptămână pentru a putea onora mult dorita invitație în Detroit în 22 aprilie 2018 şi pentru a avea şansa de a reprezenta România la nivel mondial, la finala internațională a FIRST Tech Challenge. Până luni avem blocate biletele de avion și trebuie plătite.

Apelăm la bună-voința dumneavoastră pentru a ne ajuta cu orice sumă care ar putea face ca visul nostru american să devină realitate! Vă mulțumim!”, au scris reprezentanții echipei XEO, pe rețeaua de socializarea Facebook.

Asociația Împreună pentru Colegiul Național HCC Alba
Cont: RO111BTRLRONCRT0327993901, deschis la Banca Transilvania Alba Iulia

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax