Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au obținut locul II la faza națională a concursului Cultură și civilizație în România

Publicat

elevi

Elevii de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au obținut locul II pe țară la faza națională a concursului Cultură și Civilizație în România. Acesta este un concurs interdisciplinar, cu probe de limba și literatura română, istorie, științe socio-umane, religie, dar și probe artistice. Concursul s-a desfășurat în prima săptămână la lunii iunie, la Inspectoratul Școlar Județean Neamț. 

Concursul a fost deschis la Cetatea Neamțului într-o atmosferă festivă, de către buciumașii care i-au întâmpinat pe oaspeți, cu dansuri populare specifice zonei și dansuri medievale. A doua zi a fost dedicată în întregime concursului, echipajele intrând în ordinea stabilită prin tragere la sorți. Fiecare echipaj a avut la dispoziție 15 minute pentru proba practică, spectatorii au avut posibilitatea de a face o călătorie prin toate zonele folclorice ale României și chiar de a degusta produsele tradiționale oferite de concurenți.

Echipajul județului Alba, format din el. plt. adj. Oltean Alexandra, el. cap. Bogdan Ioana și el. cap. Ghișoiu Radu, a prezentat lucrarea „Bucerdea Vinoasă-File de monografie”. La proba practică, elevii colegiului militar au reconstituit o șezătoare tradițională câştigând aplauzele publicului și felicitările juriului, impresionat de talentul și spontaneitatea celor trei „bucerzeni”.

Cea de-a treia zi a concursului a fost destinată vizitării obiectivelor turistice din zonă : Mănăstirea Neamțului, Parcul Național Vânători-Neamț, Casa Memorială Ion Creangă, Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec, iar seara într-o poiană s-a desfășurat concursul de talente, cei mai talentați participanți au avut posibilitatea de a se întrece în cântec și joc. Un talent dovedit şi apreciat a fost reprezentantul județului Alba, Radu Ghișoiu care a impresionat asistența cu o doină și un cântec de joc.

Premiul II obținut la această ediţie completează premiile obținute în ultimii ani de către elevii Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul”.

Acelaşi echipaj a obţinut anul trecut locul I, iar în anii anteriori instituţia obținut un premiu III și două mențiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax