Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia au revenit în bănci. Au fost testați pentru COVID-19

Publicat

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-au întors la școală după mai multe săptămâni în care au fost nevoiți să participe la cursuri online.

Toate activitățile didactice se vor desfășura cu respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, au dat asigurări reprezentanții colegiului. Elevii au fost testați pentru COVID-19 la întoarcerea la școală.

”Școala adevărată este școala în care elevii se află față în față cu profesorii, are loc o predare științifică și o evaluare corectă și coerentă. Perioada în care ne-am pregătit online a fost lungă și grea pentru toți. Mă bucură faptul că de la plecarea voastră acasă, în luna noiembrie și până la sfârșitul primului semestru, am reușit să desfășurăm un învățământ online de calitate. Acest lucru se datorează profesorilor care au reușit să pregătească foarte bine acest tip de învățământ, vouă care ați fost receptivi dar și părinților care au depus și ei un efort considerabil. Mult succes în noul semestru”, a transmis comandantul colegiului, colonel Marcel Domșa.

Elevii s-au bucurat, nu doar că și-au revăzut colegii, dar mai ales că vor putea interacționa cu profesorii lor și că se vor putea pregăti cum trebuie pentru examene.

„Cred că toți ne-am dorit să revenim în colegiu, să ne revedem colegii și cel mai important să reluăm orele față în față. Din perspectiva unei eleve de an terminal, revenirea la liceu ne priește, mai ales că ne pregătim pentru examenul de bacalaureat și pentru admiterea în academii. Școala online ne-a învățat să fim independenți, să învățăm mai mult individual, însă ne-a lipsit sprijinul profesorilor și experiența orelor fizice, în clase”, a spus eleva plutonier Alexandra Costache, clasa a XII-a.

Ministerul Apărării Naționale a comunicat că instituțiile de învățământ preuniversitar al Ministerului Apărării Naționale (preșcolar, liceal și postliceal) au început de luni, 8 februarie, activitățile și procesul educațional în formatul față în față, revenirea la cursuri a elevilor și cursanților fiind planificată în mod eșalonat.

În ceea ce privește instituțiile de învățământ superior militar, deciziile privind forma de reluare a cursurilor au fost luate cu respectarea principiului autonomiei universitare.

În toate instituțiile de învățământ ale MApN au fost luate măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar medicii monitorizează evoluția situației epidemiologice și asigură testarea de tip RT PCR a elevilor și studenților.

În ceea ce privește instituțiile de învățământ superior militar, deciziile privind forma de reluare a cursurilor vor fi luate cu respectarea principiului autonomiei universitare, comandanții acestora, împreună cu senatele universitare, urmând să hotărască și să comunice studenților militari, în timp util, modul de reluare a cursurilor după finalizarea sesiunii de examene și încheierea vacanței intersemestriale.

Potrivit sursei citate, la întoarcerea în instituțiile de învățământ, elevii și studenții sunt testați pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, conform procedurilor în vigoare.

În toate instituțiile de învățământ ale MApN au fost luate măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar Direcția medicală monitorizează evoluția situației epidemiologice și coordonează activitățile de testare de tip RT PCR a elevilor și studenților, mai precizează MApN.

Reprezentanții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au precizat pentru Alba24.ro că toți elevii au fost testați COVID și deocamdată unitatea este în scenariul verde.

Foto: Facebook/ Colegiul Militar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax