Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au câștigat patru premii la Concursul Național de Teatru Medieval

Publicat

Elevii de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au câștigat patru premii la Concursul Național de Teatru Medieval pentru copii, Sighișoara, ediția 2022.

Potrivit reprezentanților Palatului Copiilor din municipiu, concursul național a avut loc în perioada 18-20 iulie, fiind a XIX-a ediție, iar performanțele elevilor din Alba Iulia au fost impresionante:

  • Premiul 1 – Gastronomie
  • Premiul 2 – Teatru
  • Premiul 2 – Orientare Turistică
  • Mențiune – Monolog

La proba de gastronomie, copiii au pregătit un stand expozițional culinar cu produse tradiționale și medievale, specifice zonei din care provin.

Elevii au aranjat produsele culinare realizate și au decorat standul cu spice și fire de lavandă, obținând locul 1 la această probă desfășurată pe 18 iulie.

La proba de teatru medieval, elevii de la Palatul Copiilor Alba Iulia au obținut locul 2.

Piesa care a adus Palatului Copiilor locul 2 este „Vicleniile lui Scapin”, o adaptare după piesa clasică de Moliere.

Numele trupei de la Palatul Copiilor este SwT (Stuffed with Talent / Plini de talent).

Elevii trupei din Alba Iulia sunt: Bolca Sofia, Boroschi Tudor, Boroschi Iulia, Voj Ioana, Dimofte Vasile, Varmaga Emanuel, Gordiță Maria, Matei Anda, Șușman Alexia, Jurca Ameea, Koncz Sarah.

Copiii își doresc foarte mult să aibă oportunitatea de a juca această piesă și în fața publicului din Alba Iulia, după cum ne-a transmis Ana Cioară, profesor de Teatru Bilingv și Cultură și Civilizație Engleză la Palatul Copiilor și coordonatorul trupei.

Eleva Voj Ioana, a participat și la secțiunea de monologuri a concursului național, în 20 iulie, secțiune unde a primit mențiune.

Suplimentar, elevii din Alba Iulia au mai participat și la alte două probe de orientare turistică și o probă ad-hoc de animație stradală ”Cu pălăria jos”, unde elevii trupei au jucat o piesă în aer liber la Sighișoara.

”Tinerețe, Talent, Bucurie, copiii mei minunați!!!! Ioana, Sarah, Ameea, Sofia, Anda, Maria, Alexia, Iulia, Emi, Vasi, Tudor, sunt mândră de voi” a mai transmis Ana Cioară, într-o postare pe Facebook.

sursa, sursa foto: Facebook Ana Cioara

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax