Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii de liceu din Alba își pot evalua profesorii de la clasă printr-un formular online. Feedback-ul este anonim

Publicat

Consiliul Județean al Elevilor Alba anunță că lansează, în premieră, un formular consultativ, prin care elevii pot oferi feedback semestrial, anonim, profesorilor de la clasă. Cadrele didactice vor putea astfel să-și îmbunătățească stilul de predare, adaptându-se la nevoile elevilor.

Consiliul Județean al Elevilor Alba, susținut de Inspectoratul Școlar Județean Alba, anunță, pentru prima dată în județ, lansarea unui formular consultativ prin care elevii pot oferi feedback semestrial anonim profesorilor de la clasă.

Formularul este compus din 10 întrebări axate pe relația profesor-elev, mai exact întrebări despre cât de bine înțelege elevul materia profesorului sau dacă profesorul respectă drepturile elevilor.

Acesta va fi deschis pentru o perioadă de 10 zile, urmând ca răspunsurile să fie centralizate și distribuite către școli prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Alba și direct către direcțiunile fiecărei unități de învățământ din județ.

Formularul poate fi accesat AICI.

”Considerăm că optimizarea actului educațional reprezintă baza creșterii calității procesului educațional de învățare. Conform art. 7, lit. aa, din Statutul Elevului, adoptat la 10.08.2016, principalii beneficiari ai educației au dreptul de a oferi feedback semestrial cadrelor didactice care predau la clasă, în vederea îmbunătățirii metodelor de predare și învățare”.

CJE susține că scopul acestui formular de feedback este de a face auzită vocea elevilor, dar și de a ajuta profesorii să-și îmbunătățească stilul de predare, adaptându-se la nevoile elevilor, crescând astfel actul educațional de la clasă.

„Feedback-ul este un instrument necesar pentru asigurarea calității în educație și îmbunătățirea permanentă a actului predării. Conform Statutului Elevului, beneficiarii primari ai procesului instructiv-educativ au dreptul de a oferi feedback semestrial profesorilor, prin fișe anonime. Reprezentăm drepturile și interesele colegilor noștri, înspre a le face vocea auzită! Astfel, invităm toții elevii să ofere profesorilor lor, o evaluare obiectivă, pentru a identifica principalele nevoi ale acestora și a contribui la creșterea calității actului educațional”, a declarat Katharina – Gabriela Țîntea, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax