Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii de top ai Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Rezultate de excepție la olimpiadele și concursurile școlare

Publicat

Elevii Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au obținut rezultate extraordinare la olimpiadele și concursurile școlare organizate în ultimele zile, reușind să mențină standardul ridicat al instituției de învățământ. 

Rezultate extraordinare la Limba Franceză

Elevii militari demonstrează că știu să se exprime corect și fluent în limba franceză, obținând premii importante la olimpiadele și concursurile școlare desfășurate în „limba lui Voltaire”.

Cea mai recentă performanță a elevilor colegiului a venit în urma participării la faza județeană a Olimpiadei de Limba Franceză, la care au fost obținute două calificări la faza națională a olimpiadei, dar și un loc III.

Elevul caporal Sebastian Tomuș (clasa a XI-a), pregătit de doamna profesoară Lucia Lupu, aflat la a doua participare la faza județeană a olimpiadei, s-a clasat pe primul loc și s-a calificat astfel la faza națională.

Sebastian spune că a dobândit o pasiune pentru limba franceză încă din clasa a V-a, iar munca, ambiția și seriozitatea i-au adus în acest an Premiul I.

„Încă din clasa a V-a am dobândit o pasiune aparte pentru limba franceză, iar prin multă muncă, ambiție și seriozitate am reușit să îmbin utilul cu plăcutul, devenind astfel din ce în ce mai bun, exersând zi de zi și urmărind filme sau seriale în această limbă.

Deși în clasa a IX-a am obținut locul II la faza județenă a olimpiadei de limba franceză, nu am renunțat și mi-am continuat pregătirea pentru ca anul acesta să reușesc obținerea clasării pe un minunat loc I”, a afirmat elevul caporal Sebastian Tomuș.

Aflat la începutul parcursului său în colegiul militar, elevul fruntaș Flavius Taflan, clasa a IX-a, pregătit de doamna profesoară Carmen Roman, a demonstrat că se poate ajunge la performanță printr-o pregătire continuă, perfecționarea cunoștințelor și mai ales acordând timp şi seriozitate fiecărei discipline.

S-a clasat primul la faza județeană a olimpiadei, la anul lui de studiu și va participa împreună cu colegul său la faza națională.

„Limba franceză este una dintre pasiunile mele. Încă din clasa a V-a, am fost atras atat de sonoritatea accentului franțuzesc, cât și de modul de viață al francezilor.

De aceea, am dedicat mult timp studiului limbii franceze, ajungând la performanță prin implicare și seriozitate, cu sprijinul doamnei profesoare Carmen Roman”, a spus elevul fruntaș Flavius Taflan.

Tot la faza județeană a Olimpiadei de Limba Franceză, eleva caporal Denisa Șteopoae, clasa a X-a, s-a clasat pe locul III.

Premii și mențiuni la fizică și calificare la națională

Elevii colegiului militar au obținut și în acest an rezultate de excepție la faza județeană a Olimpiadei de Fizică și o calificare la etapa națională.

Coordonați de doamnele profesoare Dorina Filipescu, Sanda Irimie și Laura Ciobanu, elevii militari pasionați de științele exacte au obținut un premiu I, un premiu II, două premii III dar și patru mențiuni.

Elevul caporal Călin Hartzos (clasa a X-a), profesor coordonator Dorina Filipescu, s-a clasat primul pe județ la anul de studiu reușind astfel calificarea la etapa națională.

Călin este pasionat încă de mic de științele exacte și a obținut numeroase premii la olimpiadele școlare și concursurile de profil.

„Pasiunea pentru științe, este una transmisă din generație în generație, bunicul fiind profesor de fizică, iar tata, inginer.

Din totdeauna, am muncit din plăcere, de aceea nu m-am simțit niciodată copleșit participând la olimpiade și concursuri școlare.

Le mulțumesc dascălilor pentru timpul și pregătirea acordată și sper să am parte de rezultate excelente și la etapa națională”, a spus elevul caporal Călin Hartzos.

Celelalte rezultate de excepție obținute de elevii în uniformă sunt următoarele:

Premiul II – elevul sergent Adi Tuță (clasa a XI-a), profesor coordonator Dorina Filipescu;

Premiul III: Eleva caporal Anamaria Neghină (clasa a X-a), profesor coordonator Laura Ciobanu;

Elevul fruntaș Andrei Mureșan, (clasa a IX-a), profesor coordonator Dorina Filipescu;

Mențiuni:

Eleva sergent Ionița Dunca (clasa a XI-a), profesor coordonator Sanda Irimie;

Elevul fruntaș Raul Ispas (clasa a IX-a), profesor coordonator Laura Ciobanu;

Elevul fruntaș Paul Maier (clasa a X-a), profesor coordonator Sanda Irimie;

Elev fruntaș Victor Remeș (clasa a IX-a), profesor coordonator Dorina Filipescu;

Calificare la faza națională a Olimpiadei de Geografie și patru premii și o mențiune la faza județeană

Geografia se numără printre disciplinele preferate de elevii în uniformă. Dovadă sunt și rezultatele obținute de aceștia la diferite concursuri de profil.

Eleva fruntaș Ștefania Aulino, clasa a X-a, s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Geografie după ce a obținut, la faza județeană a concursului, cel mare punctaj la anul ei de studiu.

Ștefania spune că geografia este nu doar o disciplină școlară ci și o pasiune, reușind să descopere nu doar relieful, mediul natural, ci și țări, popoare și culturi diferite.

„Geografia pentru mine este o pasiune și nu doar o disciplină școlară deoarece îmi oferă pe lângă noțiuni educative, posibilitatea de a cunoaște țări, popoare și culturi diferite, fără a fi nevoită să călătoresc.

Consider că geografia este o materie care pe lângă faptul că te ajută să îți îmbogățești cunoștințele generale, îți dă ocazia să descoperi lucruri noi pe care le ascund diferite civilizații.

Prin mâinile mele au trecut numeroase atlase geografice și cărți relaționate cu geografia de când mă știu și niciodată nu am simțit că m-am plictisit ori că este suficient.

Cu fiecare informație nouă mă simt mai bogată și mai curioasă de a descoperi și învăța cât mai multe despre tot ceea ce îmi poate oferi această materie vastă și deosebită.

Calificarea mea la etapa națională precum și premiile obținute în trecut la celalte concursuri la care am participat îmi demonstrează că atunci când înveți cu drag și pasiune poți obține rezultatele pe care le dorești.

Susținerea constantă a domnului profesor Valer Macarie a avut de asemenea un rol important în obținerea acestei performanțe”, a spus eleva fruntaș Ștefania Aulino.

Rezultate foarte bune au obținut și elevii sergent Claudiu Sîrbu (clasa a XII-a) și Adi Tuță (clasa a XI-a), care s-au clasat pe locul II și elevul caporal Mario Tănase și elevul fruntaș Denis Balu (clasa a X-a), care s-au clasat pe locul III. Elevul Patric Sotoc (clasa a IX-a) a obținut mențiune la această competiție.

Elevii militari au fost pregătiți în obținerea acestor performanțe de domnul profesor de geografie, Valer Macarie.

Olimpică la limba spaniolă

Eleva sergent Alecsanda Man-Lup (clasa a XII-a) este olimpică la limba spaniolă, limbă pe care a vorbit-o și studiat-o timp de mai mulți ani cât a locuit în Spania.

Pentru că este atrasă de tot ce înseamnă cultura și civilizația spaniolă, Alecsandra a decis să participe de mai multe ori la olimpiada acestei discipline, obținând de două ori premiul I la faza județeană în anii 2019 şi 2020 şi menţiune la faza naţională (2019).

Anul acesta, Alecsandra a reușit din nou performanța de a obține locul I și implicit calificarea la faza națională de limba spaniolă.

Aceste rezultate au venit în urma unei pregătiri individuale şi temenice la limba spaniolă, fiind de apreciat deoarece această disciplină nu se studiază în colegiul militar.

„Faptul că am crescut o bună bucată de timp în Spania m-a legat de cultura și civilizația spaniolă și sunt fascinată de felul de a fi al oamenilor, atât de deschiși și dezinvolți și mă bucur de fiecare dată când mă reîntorc în Spania, în vacanță.

Îmi place foarte mult și vorbesc foarte bine limba spaniolă și continui să mă exprim în această limbă, păstrând legătura cu prietenii de acolo, citind cărți, ascultând muzică și urmărind filme în limba spaniolă”, a mărturisit eleva sergent Alecsandra Man-Lup.

Rezultatele bune obținute de elevii instituției mai vizează o calificare la etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la șah obținută de eleva caporal Kiss Alexandra (clasa a X-a) care s-a clasat pe locul I la etapa municipală, precum și la simulările pentru Bacalaureat 2022.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax