Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii din Alba fac tabără la Schit. Concursul „Turism cu manualul de istorie”, organizat de Consiliul Judeţean

Publicat

Elevii de gimnaziu şi liceu se întrec, vineri şi sâmbătă, într-un concurs iniţiat de Consiliul Județean Alba, în cadrul proiectului cultural-sportiv „Turism cu manualul de istorie”. În zona Terasei Schit din Alba Iulia, copiii şi tinerii se vor organiza în echipe şi vor încerca să câştige unul dintre premiile puse în joc de instituţia judeţeană.

La prima ediţie a concursului sunt aşteptaţi să participe peste 300 de elevi de gimnaziu şi liceu, din 50 de şcoli din judeţ. Organizați în echipaje compuse din trei băieți, trei fete și un cadru didactic, tinerii participă la șapte probe de concurs, pe categoriile de gimnaziu și liceu: proba de istorie, proba de botanică, proba de orientare sportivă, proba aplicativă, proba de acordare a primului ajutor, proba gastronomică și proba de circulație.

Ei vor trebui să arate că ştiu să-și instaleze corturile și să-și amenajeze tabăra, să gătească o tocăniță de cartofi, să parcurgă o pistă cu obstacole, să parcurgă un traseu de orientare sportivă folosind harta și busola, să recunoască plante din zona de concurs precum și să răspundă la întrebări legate de momente importante din istoria județului Alba. Pentru fiecare probă se vor acorda puncte, clasamentul general fiind întocmit prin centralizarea punctelor obținute de echipajul concurent la fiecare probă în parte.

Premiile puse în joc sunt, pentru locul I – câte un cort pentru fiecare membru al echipajului; locul al II-lea – câte un sac de dormit pentru fiecare membru al echipajului; locul al III-lea – câte o minge de fotbal. Pe lângă acestea, vor primi cupe şi diplome.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax