Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii din Alba se pot înscrie la Centrul Județean de Excelență. Sunt disponibile 21 de discipline cu pregătire intensivă

Publicat

Centrul Județean de Excelență Alba demarează procesul de selecție pentru elevii care doresc să facă parte din grupele de pregătire din cadrul centrului, în anul școlar 2024 – 2025. Potrivit reprezentanților centrului, înscrierea elevilor va avea loc în perioada 7 – 25 octombrie. 

Centrul Județean de Excelență (CJEx) Alba este instituție cu personalitate juridică, înființată prin Ordinul M.E.C. nr. 5956 / 2020 și funcționează ca unitate de educație extrașcolară, pe baza Legii învățământului preuniversitar nr. 198 / 2023.

Centrul urmărește să contribuie la dezvoltarea performanţei în educație și să ajute elevii să-și dezvolte personalități autonome, creative și adaptabile lumii dinamice de azi, precum și un spirit de competiție sănătos, pentru a atinge performanțe remarcabile.

Detalii despre înscrieri

La procesul de selecție pot participa elevi care manifestă disponibilitate și interes pentru pregătirea de performanță în cadrul Centrului Județean de Excelență Alba.

Înscrierea elevilor pentru anul școlar 2024-2025 are loc în perioada 7 – 25 octombrie 2024, printr-o scrisoare de intenție care poate fi depusă la sediul CJEx Alba sau trimisă în format electornic la adresa cje@isjalba.ro.

Se recomandă ca în scrisoarea de intenție să fie trecute corect datele de contact ale elevului (telefon și  e-mail), iar dacă elevul este minor se vor trece și datele de contact ale părintelui / tutorelui legal (telefon și e-mail).

După trimiterea scrisorii de intenție din partea elevului, CJEx Alba va contacta elevul pentru confirmarea înscrierii și pentru participarea la selecția pentru activitățile de pregătire care vor avea loc în cadrul CJEx Alba în anul școlar 2024 – 2025.

Activitățile de pregătire ale elevilor se vor desfășura în general în regim fizic, dar se pot desfășura și activități în regim online sau hibrid, în funcţie de diverse situaţii care pot apărea.

Disciplinele pentru care se va organiza pregătirea elevilor în anul școlar 2024 – 2025 în cadrul CJEx Alba sunt următoarele:

  1. Limba și literatura română,
  2. Limba franceză,
  3. Limba engleză,
  4. Limba germană,
  5. Limbi romanice (Italiană, Spaniolă),
  6. Limbi clasice,
  7. Istorie,
  8. Geografie,
  9. Educație civică,
  10. Științe sociale,
  11. Cultură și civilizație,
  12. Religie,
  13. Arte (Muzică, Desen),
  14. Istoria și cultura minorităților naționale,
  15. Creativitate științifică și tehnică,
  16. Matematică,
  17. Fizică,
  18. Chimie,
  19. Biologie,
  20. Economie aplicată,
  21. Pregătire sportivă teoretică.

Informații suplimentare se pot găsi pe www.cjexalba.ro, sau se pot obține la numărul de telefon 0744166176.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate