Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii din Ceru Băcăinți vor putea urma din nou cursuri gimnaziale. Școala din Valea Morii, salvată de la închidere

Publicat

Două școli din județul Alba, una închisă de doi ani, iar cealaltă, în pragul desființării își vor relua cursurile, după programul normal, din această toamnă. Este vorba despre școala generală cu clasele I-VIII din comuna Ceru Băcăinți, unde segmentul gimnazial nu mai funcționa de doi an și de școala cu clasele I-IV din Valea Morii, comuna Vidra, unde părinții riscau serios să nu mai aibă unde să-și trimită copiii la cursurile primare, din 10 septembrie. Anunțul a fost făcut luni de către inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Dorin Sandea.

Multe dintre școlile din comunele îndepărtate și greu accesibile din județul Alba, tot mai evitate și mai refuzate de profesori la o eventuală repartiție în urma examenului de titularizare în învățământ, sunt amenințate de pericolul închiderii sălilor de clasă, lăsându-le puținilor elevi opțiunea de a urma cursurile unei școli dintr-o altă localitate.

Este și cazul celor 15 elevi din Ceru Băcăinți, care, de doi ani încoace, de când a fost desființat segmentul gimnazial al școlii, au fost nevoiți să urmeze cursurile claselor V-VIII, în localitățile învecinate. De asemenea, cei 7-8 copii din Valea Morii, comuna Vidra erau cât pe ce să rămână fără școală în sat din toamnă, din cauza numărului mic al elevilor, dar și al cadrelor didactice. În urma mai multor cereri din partea părinților, Inspectoratul Școlar Județean Alba a decis să reia activitatea unităților de învățământ.

„Există mai multe criterii care au dus la această situație. Un motiv ar fi că nu prea sunt copii, iar, pe de altă parte, există inconvenienţe și din partea unor cadre didactice. Nu putem merge contrar intereselor părinților și ale copiilor. Școlile își vor relua cursurile”, a spus Sandea.

FOTO: albumdefamilie.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Dragos D

    vineri, 31.08.2012 at 23:35

    Sunt unul din profesorii ce va lucra la scoala din Ceru Bacainti din 1 septembrie 2012. Desi am avut posibilitatea de a preda la alte scoli gimnaziale sau liceale de pe raza Orasului Cugir, am ales sa predau si in timp chiar sa ma transfer la aceasta scoala. Daca unii profesori se feresc de scolile rurale, personal le consider MICI OAZE DE LINISTE, OPORTUNITAI DE A deschide si largi orizontul cultural al unor copii ce doresc sa sunoasca lumina cartilor. Sunt nerabdator sa imi cunosc elevii si sa realizam un parteneriat de pe urma caruia ei sa fie principalii bebeficiari. Succes tuturor in noul an scolar.

    • andrada

      sâmbătă, 09.02.2013 at 18:08

      si atunci de ce ai renuntat, preferand sa te detasezi in oras????

  2. karina

    duminică, 09.09.2012 at 11:45

    frumos spus….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax