Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii din clasa pregătitoare vor avea în orar limba modernă, iar cei de clasa a II-a o oră în plus la matematică. Vezi planul cadru pentru învățământul primar

Publicat

O oră în plus la matematică pentru elevii de clasa a II-a, limba engleză din clasa pregătitoare și se introduce câte o oră de arte vizuale și abilități practice. Acestea sunt măsurile dispuse de Ministerul Educației pentru învățământul primar, publicate în planurile-cadru finale.

După ce au fost puse în dezbatere în luna februarie, Ministerul Educației a făcut publice planurile-cadru pentru învățământul primar. Este vorba despre materiile obligatorii și numărul de ore alocat fiecărei discipline pe săptămână, pentru elevii din clasele pregătitoare, clasa I, a II-a, a III-a și a IV-a.

Față de propunerea inițială a Ministerului, limba modernă este introdusă de la clasa pregătitoare, cu câte o oră pe săptămână, iar în clasele a III-a și a IV-a elevii vor face două ore pe săptămână. Matematica obține o oră în plus pe săptămână la clasa a II-a, elevii urmând să facă 4 ore în fiecare săptămână. Este scoasă din programă Educația tehnologică, dar disciplina Arte vizuale și abilități practice obține câte o ora pe săptămână. Aceste planuri cadru se aplică începând din septembrie pentru clasa pregătitoare și clasa I, pentru anul școlar 2014-2015 la clasa a II-a și din anul 2015-2016 pentru clasele a III-a și a IV-a.

Vezi planul cadru – educatie publicat de Ministerul Educației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax