Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a merg la școală prin ROTAȚIE în scenariul roșu. Ministerul Educației anunță un nou ordin

Publicat

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că pregătește un nou ordin de ministru care să reglementeze felul cum se va face rotația elevilor din anii terminali, când școlile unde învață intră în scenariul roșu.

Scenariile au fost modificate pe baza cărora elevii merg la școală fizic, dar cu apariţia scenariului hibrid pe care l-a contestat de nenumărate ori ministrul Câmpeanu.

Citește și DOCUMENT: Ce elevi merg de luni la școală. Se modifică scenariile: ORDIN emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății

În scenariul 3 elevii din anii terminali merg la școală doar câte o jumătate de clasă fizic, ceilalți vor face ore online.

Ordinul comun al Ministerului Educației și celui al Sănătății prevede ca 50% dintre elevii din clasele a VIII, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală în cazul în care școlile lor intră în scenariu roșu. Adică în localitatea respectivă gradul de infectare depășește 3 la mia de locuitori. Ordinul nu specifica cum vor fi aleși acești elevi.

Vezi și BACALAUREAT 2021: Modele de subiecte publicate de Ministerul Educației. Variante de pregătire pentru examen și calendar

Ministrul Cîmpeanu a explicat la Digi24 că se va face o rotație a acestora. „Dacă vor să vină toți cei 34 de elevi dintr-o clasă, se vor lua măsuri de rotație, pentru care vom da un ordin de ministru, pentru că ține de ministerul Educației și nu mai e nevoie de un ordin comun”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține indiferent de scenariu

În plus, examenele naționale se vor susține indiferent de scenariu, a mai promis ministrul.

„Am anticipat, deși nu ne dorim și eu personal nu cred că vom avea localități carantinate în perioada examenelor naționale, să luăm în calcul o excepție pentru ca toți elevii să poată participa la examene naționale.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Modele de subiecte pentru examen, clasa a VIII-a. Teste și bareme, setul 2 – Română și Matematică

Nu va exista niciun elev în această țară care să nu poată susțină examenele naționale, indiferent de situația epidemiologică” spune ministrul Educației.

Acesta a specificat și că indiferent de scenariu, copiii vor merge la școală pentru ore remediale. „Toți elevii care au nevoie de ore de recuperare, de la pregătitoare și până la clasa a XII-a au acces cu prezență fizică la aceste ore de recuperare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ordinul comun prevede ca „în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:

– toți preșcolarii și elevii din învățământul primar;

– elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

Citește și Ministrul Educației: Posturile de directori de școli vor fi scoase la concurs. Titularizarea profesorilor, pe durată determinată

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax