Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii din clasele întâi și a doua primesc NOILE MANUALE VECHI. La sfârșitul lui noiembrie vor veni și ADEVĂRATELE MANUALE NOI

Publicat

scoala curtea scolii copii parinti festivitate inceput an scolar Elevii din clasele întâi şi a doua au început să primească noile manuale vechi. Ministerul educației a decis să retipărească manualele vechi, deoarece, la începutul anului școlar nu au fost tipărite manualele noi. O soluţie de avarie în condițiile în care ministerul nu a fost în stare să gestioneze derularea unei licitații în urma căreia trebuiau stabilite editurile manualelor.  Părinţii şi învăţătorii spun că tipărirea acestor manuale vechi este neinspirată şi păguboasă, pentru că, peste câteva săptămâni, vor ajunge în şcoli adevăratele manuale noi, iar copiii vor fi derutaţi de atâtea schimbări.

În a şasea săptămână de şcoală, elevii din clasele întâi şi a doua au, în sfârşit, manuale. Nu sunt cele noi, însa, ci unele retipărite, după programa veche. Acum, învăţâtorii se tem că cei mici vor fi derutaţi după ce peste alte câteva săptămâni vor primi adevăratele manuale noi, tipărite după ce a fost stabilit câștigătorul licitației.

Noile manuale vechi și adevăratele manuale noi sunt diferite ca denumire, modificări care se regăsesc și în programă. De exemplu, ”Matematica” nu există în orarul copiilor ci ” Matematică și explorarea mediului”. În momentul în care vor sosi manualele noi, manualele vechi vor deveni inutile, iar părinţii îşi dau şi ei seama că situaţia este confuză şi îşi pun speranţele în priceperea dascălilor.

Din cauza bâlbâielilor de la începutul anului şcoalar, ministerul a decis să retipărească aproximativ 320.000 de manuale pentru elevii din clasa I, jumătate abecedare, jumătate manuale de matematică. În total, s-au cheltuit aproximativ 800.000 de lei. La această sumă se adaugă şi banii cheltuiţi pentru a completa stocul de manuale pentru clasa a II-a.

La începutul săptamânii viitoare, Ministerul Educaţiei va centraliza comenzile de la inspectorate şi le va transmite către edituri, În aceste condiţii, elevii ar putea primi manualele noi până la sfârşitul lunii noiembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax