Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevii din două comune din Alba vor merge la școală cu microbuze electrice. CJ Alba a lansat licitația pentru achiziția acestora

Publicat

Elevii din două comune din Alba vor merge la școală cu microbuze electrice. Consiliul Județean Alba a lansat recent o licitație pentru achiziția a două microbuze de 8 + 1 locuri pentru elevi, care vor ajunge în comunele Poșaga și Mogoș. 

Consiliul Județean Alba a lansat pe 29 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția a două microbuze electrice de 8 + 1 locuri pentru elevii din județ.

Valoarea totală a contractului este estimată la 494.830 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR. 

Potrivit documentației, fiecare microbuz electric va avea o capacitate de opt locuri pe scaune, din care un loc pentru persoane cu dizabilități (în cadrul celor 8 locuri pe scaune unul trebuie amenajat pentru persoane cu dizabilităţi), plus un loc pentru conducătorul auto.

Investiţia propusă vizează dotarea cu microbuze electrice a unităţilor de învățământ preuniversitar cu clase de nivel primar şi/sau gimnazial din comunele Poșaga și Mogoș.

Se urmărește astfel îmbunătăţirea condiţiilor de transport a elevilor din zonele defavorizate/marginalizate din judeţ astfel încât să se asigure accesul acestora la educaţie şi protecţia mediului în acelaşi timp.

De asemenea, această investiţie vizează tranziţia spre „verde”, care reprezintă punctul central al agendei Uniunii Europene pentru următorul deceniu, iar sistemele de învăţământ joacă un rol important în aceste demersuri, care trebuie să beneficieze de o infrastructură modernă.

Elevii din două comune din Alba vor merge la școală cu microbuze electrice. Ce specificații vor avea

Specificaţiile tehnice minimale pe care microbuzul electric de 8+1 locuri trebuie să le îndeplinească:

  • Motor exclusiv electric, cu alimentare de la o sursă electrică, funcţionând în exclusivitate cu ajutorul curentului electric, furnizat prin acumulatori;
  • Putere motor electric: minim 75 kW;
  • Autonomie de deplasare: minimum 200 km în cele mai defavorabile condiţii (încărcare maximă, temperatura din intervalul de operare la care consumul de energie electrică pentru climatizare este maxim);
  • Autonomie după 3 ani de funcţionare: minim 150 km/ încărcare;
  • Viteză maximă: minim 70 km/h;
  • Baterie:
    • capacitate/tensiune/intervalul de temperatura: min. 60,0 kWh, 400 V, – 20 / +45 grade Celsius;
    • număr de cicluri de încărcare: minim 2.000;
    • durata de încărcare a bateriilor, de la 10% la 90%: maxim 8 ore;
    • timp de încărcare rapidă: maxim 2 ore;
  • Sistemul de direcţie: asistat electric;
  • Cutie de viteze: automată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax