Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii din grupe de risc sau care locuiesc cu persoane peste 65 de ani nu mai au interzis la școală între 2 și 12 iunie

Publicat

sala clasa scoala profesionala germana alba iulia

Elevii cu boli cronice, aflați în grupele de risc, care locuiesc cu persoane cu diferite boli sau cu persoane peste 65 de ani nu mai au interzis la școală între 2 și 12 iunie, cum propunea Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), potrivit Ordinului comun al ministrilor Educației și Sănătății publicat marți seara în Monitorul Oficial.

Documentul arată că responsabilitatea prezenței elevilor respectivi la cursurile de pregătire aparține părinților, scrie edupedu.ro

Potrivit documentului, dacă un elev, un profesor sau o persoană din aparatul auxiliar are o temperatură care depășește 37 grade Celsius, acesta nu este lăsat să intre în școală.

„La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37 grade Celsius) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pentru aga durata desfășurării activităților. (…) În situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea ta de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament”, se mai arată în ordin.

De asemenea, potrivit documentului citat, participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora, după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Regulamentul prevede că în sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu maximum 10 elevi, situați la circa 2 metri distanță unul de altul, care vor purta mască pe tot parcursul desfășurării activităților din unitatea de învățământ.

sursa: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax