Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii din învățământul preuniversitar vor beneficia de gratuitate la transportul public. Proiect, adoptat de Senat

Publicat

vacanta, elevi

Senatorii au adoptat, miercuri, cu 97 de voturi pentru şi 30 împotrivă un proiect de lege care prevede că au dreptul la gratuitate pentru serviciile publice de transport şi elevii din învăţământul preuniversitar privat. Senatul este cameră decizională, iar legea va merge la promulgare.

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari PSD, PMP şi UDMR, are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri pentru asigurarea gratuităţii transportului local şi judeţean pentru elevi prin subvenţionarea de către unitatea administrativ-teritorială care a delegat/gestionează acest serviciu.

Ce prevede proiectul de lege:

„Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

În vederea asigurării gratuităţii prevăzute la alin. (1) decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale.

Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007.

Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public.

Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ.”

Senatul este Cameră decizională iar proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. danaz

    joi, 08.10.2020 at 10:49

    Mai fratilor, mai verificati si titlul inainte sa copiati orice prostie.
    Taiati cuvantul „privat” din titlu !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax