Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii din Teiuș au participat la ”Hour of code”, un eveniment IT mondial. Joacă și algoritmi de programare

Publicat

În săptămâna 4-10 decembrie elevii Liceului Teoretic Teiuş au avut oportunitatea de a învăța în atelierul de programare ce aparține „celui mai de amploare eveniment IT din lume” – așa cum a fost numit Hour of code, încă din 2014, când România s-a alăturat acestei mișcării. Timp de o oră, școlarii aflați la vârstre diferite au făcut cunoștință cu tehnica algoritmică având ca aplicabilitate probleme atractive sub forma unor jocuri sprijinite prin tutoriale în diverse limbi, deoarece Hour of code, este un eveniment internațional care își propune atragerea tinerei generații și nu numai în domeniul IT. 

„Micii programatori” au avut ocazia de a se iniția în tainele programării, prin intermediul unor jocuri rezolvate prin linii de cod (în limbile română sau engleză). Munca celor antrenați în joc a fost răsplătită prin promovarea la un nivel superior, iar la final prin mult dorita diplomă.

Tehnica gândită în cadrul acestor jocuri este de a face elevul să-și învingă „frica programării”, „teama de necunoscut” micul programator începând cu ceva simplu, ca apoi treptat să ajungă la situații problematice pe care le depășește cu ușurință datorită experienței acumulate anterior. Fiecare nivel superior face o scurtă referire la întâmplarea petrecută de agent în nivelul anterior.

Pentru elevii adolescenți, acest tip de programare este o „adevărată distracție”, o muncă ușoară comparat cu rezolvarea complicată a problemelor matematice.

Anul 2017 reprezintă un an al tehnologiei, al inovației și al deschiderii spre nou, de aceea în cadrul Liceului Teoretic Teiuș, elevi de vârstre diferite au participat la acest eveniment global. În cadrul activității elevii au fost susținuți și ajutați  de către cadre didactice pregătite pentru o educație de calitate, modernă și europeană. Pentru a implica cât mai mulți elevi s-au susținut activități în zile și la ore diferite. Tehnicile aplicate în cadrul acestei ore de programare au fost variate, adaptate particularităților de vârstră și potențialului intelectual al elevilor.

„Efortul echipei de implementare a proiectului educațional „Ora de programare” a fost răsplătit de către mulți elevi care și-au manifestat dorința de a avea un cont personal prin care să poată accesa platforma https://ro.code.org/ pentru a experimenta noi aplicații în timpul liber. Învățarea prin joacă este foarte utilă dezvoltând abilitățile cognitive complexe.”, ne-a declarat informatician Ioana Kosztandi.

Activitatea a fost coordonată de către prof. Marius Cosmin Pintea, prof. Gabriela Lascu, prof. Rusu Horațiu, prof. Venter Tunde Erika și inf. Ioana Kosztandi.

„Hour of code reprezintă un instrument de învățare adaptat secolului XXI, devenind o metodă didactică de actualitate. Pe de altă parte participanții au învățat că tehnologia computerelor este distractivă și creativă, că este accesibilă la orice vârstă, tuturor elevilor, indiferent de proveniență.” ne-a declarat directorul liceului, prof. Marius Cosmin Pintea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax