Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii îşi pot petrece vacanţa în taberele de vară din judeţul Alba. Vezi care sunt ofertele DJST şi Arhiepscopiei Ortodoxe Alba Iulia

Publicat

În mai puţin de două săptămâni, elevii se vor putea bucura de trei luni de vacanţă. Unele dintre modalităţile de petrecere a perioadei de timp liber sunt oferite de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba şi Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, care organizează tabere de vară, în intervalul 24 iunie – 9 septembrie, respectiv 2 iulie – 1 septembrie. Pentru 7 zile şi la preţul de 62 de lei, elevii pot respira aerul curat al munţilor.

La mare căutare în judeţul Alba sunt taberele de vară organizate la Arieşeni, considerată şi „perla Transilvaniei”. De asemenea, Roica şi Poiana Vadului sunt alte două zone de agrement unde Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba organizează tabere de vară. Bukos Gheorghe, responsabil cu taberele de vară din cadrul DJST Alba, ne-a precizat că, la Poiana Vadului, din cauza terenului de sub clădire, nu s-au făcut încă investiţii pentru reparaţiile necesare centrului de agrement, astfel că taberele sunt organizate ocazional sau la cerere expresă.

La Arieşeni capacitatea locurilor de care dispune centrul de agrement este de 100 de locuri. Pentru 62 de lei, timp de 7 zile, elevii au parte de 3 mese pe zi (28 de lei) şi cazare (34 de lei). Camerele în care sunt cazaţi elevii sunt de 6 locuri, respectiv 3 locuri şi de asemenea cu grup sanitar propriu. Motivul pentru care majoritatea copiilor aleg să meargă în această zonă este reprezentat de drumeţiile şi vizitele la peşteri pe care coordonatorii de tabere le organizează. Astfel, elevii care aleg taberele de la Arieşeni au ocazia să meargă la Peştera şi Gheţarul Scărişoara, Peştera lui Ionele, Peştera Urşilor, Peştera Meziad, Băile Felix, Muzeul Aurului Brad, Groapa Ruginoasa, Cheile Turzii, Casa Memorială Avram Iancu, Cetăţile Ponorului, Cascada Vîrciorog, Salina Turda. Cei care vor să meargă la Arieşeni în vară trebuie să ştie că DJST Alba organizează tabere în 10 serii a câte 100 de elevi, în perioada 24 iunie – 9 septembrie.

Cei care vor să meargă în vacanţa de vară la Roica, pot respira aerul curat al Munţilor Trascău şi se pot bucura de trasee turistice organizate de coordonatorii centrului de agrement. La 35 de km de Alba Iulia, la Roica, DJST Alba pune la dispoziţia elevilor 90 de locuri de cazare atât la centrul de agrement din zonă, cât şi în 4 cabane de lemn. Oferta pentru această destinaţie este tot de 62 lei cu 3 mese incluse, timp de 7 zile. Elevii care aleg această destinaţie pot vizita Cheile Turzii, Salina Turda, Grădina Botanică Cluj, Cetatea Alba Iulia, Catedrala Reîntregirii Alba Iulia, Muzeul Unirii, Cetatea Devei-Sarmizegetusa, Poiana Narciselor, Sibiu, Cheile Rîmeţului.

În ceea ce priveşte trasportul, Bukos Gheorghe a precizat că majoritatea grupurilor care vin în taberele de vară din judeţul Alba vin cu propriul autocar sau microbuz. Acesta a mai spus că profesorii coordonatori pot să ceară transport din Alba Iulia, dar va fi plătit tot de ei (de la 5 lei/km pentru autocar şi 2,5 lei/km pentru microbuz).

Până în momentul de faţă, din cele aproximativ 1.900 de locuri, peste 600 de elevi vor vizita zonele din judeţul Alba şi se vor bucura de aerul munţilor pe timpul verii. Reprezentantul DJTS precizează că majoritatea grupurilor care aleg taberele de vară din judeţ sunt din Constanţa, Galaţi, Teleorman, Ialomiţa, asta pentru că au mai fost şi „au avut ce vedea la noi, şi au fost mulţumiţi de mâncare şi de drumeţiile organizate de coordonatorii, care împreună cu elevii stabilesc programul traseelor”.

Taberele de vară ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia le oferă elevilor posibilităţi de valorificare a timpului liber în spirit creştin. Programul taberelor include rugăciunea de dimineaţă şi de seară, ateliere de discuţii pe diferite teme, jocuri de auto-cunoaştere, de comunicare, de team-building şi de tabără, drumeţii şi foc de tabără. Preţul unei tabere, pe 6 zile, include transport, cazare, trei mese pe zi, preot-coordonator, socio-animatori.

Tinerii care aleg taberele organizate de Centrul Misionar al Arhiepscopiei pot opta pentru următoarele destinaţii:

Poiana Vadului – 45 de locuri (2 – 7 iulie, 16 – 21 iulie, 23 – 28 iulie şi 20-25 august) – 160 lei

Sovata I – 40 locuri (9 – 14 iulie sau 27 august – 1 septembrie) – 250 lei

Roica – 45 locuri (2- 7 iulie) – 300 lei

Centru de Tineret de la Cetea – 20 de locuri (2 – 7 iulie, 9 – 14 iulie, 16 – 21 iulie, 23 – 28 iulie, 20 – 25 august şi 27 august – 1 septembrie) – 150 lei

Mănăstirea Lupşa – 15 locuri (23 -28 iulie) – 100 lei

Mănăstirea Rimetea – 20 de locuri (9 – 14 iulie) – 100 lei

Mănăstirea Muncel – 15 de locuri (9 – 14 iulie)– 100 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax