Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii premiați la olimpiadele internaţionale şi profesorii lor vor primi burse de merit de la stat


Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, cu 268 voturi „pentru” şi o abţinere, proiectul de lege al Guvernului prin care premianţii la olimpiadele internaţionale şi profesorii lor să primească burse de merit şi premii.

Proiectul prevede acordarea burselor de merit „olimpic internaţional” elevilor care au obţinut distincţii, respectiv locurile I, II, III şi menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale.

Bursele de merit olimpic internaţional vor fi acordate vreme de un an de la obţinerea dinstincţiei, iar cuantumul lunar al acestora este diferit, în funcţia de premiul obţinut.

Astfel, locul I va avea o bursă echivalentă cu salariul minim brut pe ţară, locul al II-lea va primi 75% din salariul minim, locul al III-lea – 50%, iar menţiunea – 25%.

La rândul lor, profesorii care au pregătit elevi ce au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale vor primi un premiu al cărui cuntum se stabileşte prin ordin al Ministrului Educaţiei.

Inițiativa legislativă a fost trimisă spre dezbatere şi adoptare Parlamentului în luna iunie.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

120 de elevi din 24 de județe și municipiul București, admiși în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

120 de elevi din 24 de județe și din municipiul București au fost admiși în acest an în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Din numărul total al candidaților admiși, 63 sunt fete, iar 57 băieți.

Candidații admiși provin din județele Alba (27), Hunedoara și Mureș (câte 10), Maramureș (9), Cluj (8), Argeș, Sălaj și Timiș (câte 6), Bistrița Năsăud (5), Vâlcea, Satu Mare și Sibiu (câte 4), Bihor, Brașov și municipiul București (câte 3), Covasna și Gorj (câte 2), Arad, Bacău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Harghita, Iași, Olt și Vrancea (câte 1).

Vezi și REZULTATE finale ADMITERE 2020 la Colegiul Militar din Alba Iulia. LISTELE cu mediile de intrare în acest an

Elevii admiși în acest an în colegiul militar din Alba Iulia au avut medii de admitere cuprinse între 10 și 9,15.

La fete prima medie a fost 10, iar la băieți 9,99.

Media de admitere s-a calculat ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care a avut o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care a avut o pondere de 20 % în calculul mediei de admitere.

Reprezentanții Colegiului „Mihai Viteazul” reamintesc că, în acest an, admiterea în colegiile naționale militare s-a desfășurat într-o singură etapă, prin repartizare computerizată, în ordinea strict descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile exprimate în fișa de înscriere, în limita de locuri aprobate pentru aceste unități de învățământ.

Vezi și Colegiul Național Militar din Alba Iulia, singura instituție de profil din țară cu rată de promovare de 100% la Bacalaureat 2020

Fiecare candidat a completat opțiunile pentru colegiile naționale militare în care a dorit să urmeze studiile liceale, în ordinea preferințelor iar un candidat a putut avea cel puțin o opțiune și cel mult cinci.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

TITULARIZARE 2020 în Alba: Centrele de înscriere la examenul din 29 iulie, pe specializări. Calendarul concursului

Publicat

sediul ISJ Alba

Inspectoratul Școlar Județean Alba a anunțat centrele de înscriere pentru susținerea examenului de Titularizare 2020. Sunt cinci locații în care candidații își pot înregistra dosarele de concurs, în funcție de specializarea postului dorit.

Ministerul Educației a anunțat că examenul de Titularizare 2020 va fi organizat în 29 iulie, iar înscrierile încep în 9 iulie. Proba scrisă se va desfășura în condiții speciale.

Vezi LISTA posturi Titularizare Alba 

Potrivit IȘJ Alba, lista actualizată a posturilor didactice, a catedrelor vacante şi rezervate, complete şi incomplete, pentru concursul naţional se publică în data de 8 iulie 2020 pe site-ul MEC, pe site-ul ISJ Alba / secţiunea Resurse Umane şi se afişează la sediul ISJ Alba. Dosarele de înscriere se depun fizic sau electronic, până în 16 iulie.

Vezi și TITULARIZARE 2020: Modele de subiecte și bareme de corectare pentru examen. Detalii pentru candidați

Proba scrisă din cadrul acestui concurs (titularizare) va avea loc în data de 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

Detalii despre înscrieri

Înscrierea candidaţilor se face după următorul program:

Joi, 9 iulie 2020 – în intervalul orar 10:00-14:00;

Vineri, 10 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-15:00;

Luni, 13 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-15:00;

Marţi, 14 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-15:00;

Miercuri, 15 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-15:00;

Joi, 16 iulie 2020 – în intervalul orar 9:00-16:00.

Datele din fişele de înscriere ale candidaţilor sunt înregistrate în sistemul informatizat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, aplicația TITULARIZARE 2020.

Candidații care depun cereri de înscriere, însoțite de fişe de înscriere şi cărora li se înregistrează datele de înscriere, într-un județ sau în municipiul București, se prezintă la proba scrisă în județul în care li s-au înregistrat datele în sistemul informatic.

Candidații care au depus dosare de înscriere la concursul național în ultimii 3 ani depun/transmit pentru înscrierea la concursul național, sesiunea 2020, la centrul de înscriere cererea-tip însoțită doar de documente în completarea celor depuse în anii anteriori, daca este cazul.

În perioada 9-16 iulie 2020 pot depune dosare de înscriere şi cadrele didactice titulare a căror reducere de activitate se constată până la data de 8 iulie 2020.

În această perioadă (9-16 iulie 2020) se înscriu atât candidaţii absolvenţi cu studii finalizate în anii precedenţi cât şi absolvenţii promoţiei 2020.

Absolvenţii promoţiei 2020 fac dovada, în momentul înscrierii, prin adeverinţă în original, că sunt în an terminal de studii şi că vor susţine examenul de absolvire în anul 2020.

În mod excepțional, absolvenții promoției 2020 (ai studiilor medii/postliceale/universitare de licență/universitare de masterat/ departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/ departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot să prezinte adeverința de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în ziua susținerii probei scrise.

Absolvenții promoției 2020 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului naţional numai după prezentarea adeverinței de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică.

În 17 iulie, se vor afișa pe site-ul inspectoratului școlar (domeniul Resurse Umane) datele de înscriere înregistrate în sistemul informatic ale candidaților înscriși la concursul național – sesiunea 2020

În perioada 17-21 iulie se verifică şi, după caz, corectează, în sistemul informatic, datele de înscriere ale candidaţilor.

De asemenea, se desfășoară, la nivelul inspectoratului școlar, probele orale/intensiv/bilingv pentru candidaţii care solicită susţinerea acestor probe în vederea ocupării unor posturi care necesită astfel de probe.

În mod excepţional, absolvenţii promoţiei 2020 (studiilor medii/postliceale/universitare de licență/universitare de masterat/departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot să prezinte adeverinţa de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în data de 29 iulie 2020, până la ora 8.30.

Centrele de înscriere stabilite de Comisia de organizare şi desfăşurare a concursului în judeţul Alba (sursă IȘJ Alba):

Centrul de înscriere nr. 1 – Grădiniţa cu Program Prelungit nr.11 Alba Iulia – str. Vasile Goldiș nr.14B, tel/fax 0258.834.395, email: c1_tit_2020@isjalba.ro

Categorii de posturi didactice / catedre (58)

Activitati de Pre-Profesionalizare

Agricultura, Horticultura

Alimentatie Publica Si Turism / Alimentatie Publica

Alimentatie Publica Si Turism / Turism

Carting

Chimie Industriala

Constructii Si Lucrari Publice / Constructii

Constructii Si Lucrari Publice / Instalatii Pentru Constructii

Corepetitie

Cultura Si Civilizatie Engleza

Dans Popular

Economic, Administrativ, Comert Si Servicii / Comert Si Servicii

Economic, Administrativ, Comert Si Servicii / Economic, Administrativ, Posta

Economie; Educatie Antreprenoriala

Economie; Educatie Antreprenoriala – Economie Aplicata

Economie; Educatie Antreprenoriala – Economie Aplicata – Educatie Economico-Financiara

Ecoturism

Educatie Muzicala

Educatie Muzicala – Educatie Artistica

Educatie Plastica

Educatie Plastica – Educatie Vizuala

Educatie Plastica – Educatie Vizuala – Educatie Artistica

Educatie Tehnologica

Educatie Tehnologica – Biologie

Educatie Vizuala – Educatie Artistica

Electronica Si Automatizari / Electronica Si Automatizari

Electrotehnica

Electrotehnica, Electromecanica / Electrotehnica

Estetica Si Igiena Corpului Omenesc

Industrie Alimentara

Instrument La Alegere

Mecanica / Mecanica

Mecanica / Mecanica Agricola

Muzica Instrumentala (Functie De Instrument)

Muzica Usoara Vocala Si Instrumentala

Orientare Turistica

Pregatire – Instruire Practica (Alimentatie Publica Si Turism / Alimentatie Publica)

Pregatire – Instruire Practica (Chimie Industriala / Materiale De Constructii)

Pregatire – Instruire Practica (Constructii Si Lucrari Publice / Constructii)

Pregatire – Instruire Practica (Constructii Si Lucrari Publice / Instalatii Pentru Constructii)

Pregatire – Instruire Practica (Economic, Administrativ, Comert Si Servicii / Comert Si Servicii)

Pregatire – Instruire Practica (Electronica Si Automatizari / Electronica Si Automatizari)

Pregatire – Instruire Practica (Electrotehnica, Electromecanica / Electrotehnica

Pregatire – Instruire Practica (Estetica Si Igiena Corpului Omenesc)

Pregatire – Instruire Practica (Industrie Alimentara / Industria Alimentara)

Pregatire – Instruire Practica (Mecanica / Mecanica Agricola)

Pregatire – Instruire Practica (Mecanica)

Pregatire – Instruire Practica (Prelucrarea Lemnului / Prelucrarea Lemnului)

Pregatire – Instruire Practica (Protectia Mediului)

Pregatire – Instruire Practica (Textile / Tricotaje Si Confectii Textile, Finisaj)

Pregatire – Instruire Practica (Transporturi / Transporturi Rutiere)

Prelucrarea Lemnului

Profesor Documentarist

Protectia Mediului

Protectia Mediului / Ecologie

Teatru

Textile / Tricotaje Si Confectii Textile, Finisaj Textil

Transporturi / Transporturi Rutiere

Vezi și OFICIAL: Examenul de TITULARIZARE 2020, în 29 iulie, înscrieri din 9 iulie. Calendarul concursului şi detalii pentru candidaţi

Centrul de înscriere nr. 2 – Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia – str. Moldovei nr.2, tel. / fax 0258-811548, email: c2_tit_2020@isjalba.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

A crescut din nou numărul cazurilor noi de COVID-19, în România: 397. Bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 29.620

Publicat

Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 29.620 în România, potrivit datelor transmise marți, 7 iulie, de către Grupul de Comunicare Strategică.

Au fost înregistrate 397 noi cazuri de îmbolnăvire.

Vezi și ALBA: Un singur caz de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în județ. Bilanț: 482 îmbolnăviri, 413 vindecări

Până luni, erau raportate 29.223 de cazuri (250 noi), 21.413 externări (dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare), 1.768 decese, 771.482 de teste prelucrate.

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 7 iulie – sursă INSP:

Județ/cazuri înregistrate:

Suceava – 4098

Mun. București – 3464

Brașov – 1743

Vrancea – 1148

Galați – 1105

Botoșani – 1050

Iași – 1031

Argeș – 1030

Neamț – 981

Ilfov – 816

Mureș – 767

Cluj – 712

Arad – 707

Bihor – 697

Dâmbovița – 697

Bacău – 686

Sibiu – 676

Hunedoara – 665

Buzău – 651

Prahova – 614

Bistrița – Năsăud – 582

Timiș – 546

Constanța – 492

Alba – 469 (482, potrivit DSP Alba)

Ialomița – 455

Harghita – 348

Dolj – 339

Covasna – 302

Olt – 301

Gorj – 299

Giurgiu – 278

Brăila – 253

Mehedinți – 218

Maramureș – 216

Vaslui – 198

Tulcea – 191

Călărași – 183

Teleorman – 168

Sălaj – 121

Caraș – Severin – 119

Vâlcea – 86

Satu Mare – 81

Grupul de Comunicare Strategică: ”Până astăzi, 7 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienți vindecați și 1.393 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.799 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 06.07.2020 (10:00) – 07.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 31 decese (18 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Iași, Ilfov, București, Olt, Prahova, Timiș, Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la persoane de peste 80 de ani.

30 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 397 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 231 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 783.337 de teste.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Un singur caz de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în județ. Bilanț: 482 îmbolnăviri, 413 vindecări

Publicat

Un singur caz de coronavirus a fost înregistrat în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise marți, 7 iulie, de Direcția de Sănătate Publică.

Numărul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei, în județul Alba, a ajuns la 482.

De asemenea, potrivit datelor DSP Alba sunt 413 persoane vindecate și 27 decese. Luni, în Alba au fost prelucrate în total 394 de teste (222 de teste la SJU și 172 de teste la DSP). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 29.465.

Până luni erau raportate 481 de cazuri (1 nou, 43 active), 27 decese, 411 vindecări și 29.071 teste prelucrate.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate