Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Alba Iulia au promovat obiceiurile de primăvară în cadrul unui proiect internațional

Publicat

”Paștele și alte obiceiuri de primăvară”  este cel mai nou proiect  online realizat de elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia, în parteneriat cu peste 25 de școli din Europa și din Asia.

În perioada februarie- mai 2022, 20 elevi ai Școlii Gimnaziale ,”Avram Iancu” Alba Iulia derulează activități online și față în față în cadrul proiectului: ,”Easter and Other Spring Traditions”, alături de 150 de elevi din 25 de școli din peste 13 țări: Turcia, Germania, Spania, Lituania, Serbia, Armenia, Polonia, Italia, Slovenia, Slovacia, Grecia, Ucraina și România.

În cadrul acestui proiect derulat pe eTwinning – cea mai mare platformă educațională europeană, elevii au reușit să acceseze aplicații și instrumente web 2.00  și să afle obiceiuri de Paște sau de primăvară din țările partenere.

Activitățile care au fost obiectul acestei inițiative au fost:

  • crearea unui logo al proiectului (din 34 de propuneri, logo-ul câștigător a fost al școlii din Alba Iulia,  realizat de Daniela Găiseanu și Aris Ungureanu, eleve în clasa a VII-a C)
  • crearea unui banner
  • crearea unui e-book cu obiceiuri de primăvară timpurii
  • un e-book care să conțină poezii despre pace
  • prezentări cu femei celebre din fiecare țară parteneră cu ocazia ,”Zilei Internaționale a Femeii”
  • realizarea unei expoziții colective cu romi celebri și desene inspirate din viața tradițională sau modernă a acestei etnii, pentru 8 aprilie, ”Ziua Internațională a Romilor” (stabilită la Conferința din Londra, din 1952).

Rezultatele proiectului s-au materializat în crearea de e-book-uri, colțuri de prezentare a activităților, colaje de postere sau de videoclipuri, crearea de avataruri, expoziții tematice de Paște sau de obiceiuri timpurii de primăvară.

Aceste spații de lucru online au ajutat elevii să comunice mai bine într-o limbă străină, să folosească instrumente online creative, să-și analizeze propriile lucrări sau pe ale altor colegi, să lucreze în echipă și să conștientizeze diversitatea multiculturală și multietnică din țările partenere.

Elevii români care participă în derularea acestui proiect sunt: Daniela Găiseanu, Aris Ungureanu, Daria Palamariu, David David, Samir Popa, Mădălina Popa, Sara Giura, Chiriac Bogdan, Sofia Bolca, Pop Andreea, Paștiu Vlad, Daria Morgovan, Isadora Ardelean, David Poruț, Faur Mihai, Todea Maria, Ana Nustiu, Șeulean Patriciu, Ovidiu Truța.

Aceștia au participat entuziaști la aceste manifestări de respectare a unor tradiții bogate, pierdute în negura timpului, având conotații spirituale și care le-au activat ,,gândirea magică”, potrivit reprezentanților școlii ”Avram Iancu”.

sursa foto: Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Alba Iulia

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax