Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Educaţiei a găsit noi metode de a plimba elevii de la o şcoală la alta

Publicat

elevi

Ministerul Educaţiei are în calcul dimensionarea reţelei şcolare. Acest lucru nu implică neapărat desfiinţarea de şcoli, însă va dispărea învăţământul simultan la clasele 5-8, în cazul şcolilor aflate în comune apropiate, prin mutarea copiilor de la o instituţie de învăţământ la alta.

Mai exact, potrivit secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea,  „în condiţiile în care există, în acest moment, două comune apropiate care au învăţământ simultan la nivelul claselor 5-8, prin constituirea consorţiului şcolar, se reuşeşte ca niciuna din cele două  şcoli să nu dispară, dar învăţământul să fie liniar, clasa a cincea şi a şasea  să se desfăşoare într-una din comune, a şaptea şi a opta în cealaltă, respectiv a noua, când va veni momentul, unde va fi spaţiul cel mai mare, dar dispare, prin acest mod, prin utilizarea resursei umane şi a spaţiilor, dispare învăţământul simultan la 5-8”.

Potrivit acesteia, ideea consorţiului se va aplica, însă nu se ştie încă dacă Ministerul Educaţiei va reuşi să implementeze până la 1 septembrie. „Precizez că, în interiorul consorţiului, unităţile de învăţământ îşi păstrează personalitatea juridică, îşi păstrează conducerea şi trebuie să existe acordul de parteneriat între cele două consilii de administraţie, pentru constituirea consorţiului. Metodologia este în acest moment în lucru”, a mai spus Oana Badea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax