Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii și părinții, acces liber la terenurile și sălile de sport din școli și licee. Legea, votată în Camera Deputaților

Publicat

Un proiect de act normativ care modifică Legea educaţiei fizice şi sportului a fort adoptat în 21 decembrie la Camera Deputaților.  Propunerea legislativa prevede că elevii şi părinţii vor putea folosi terenurile şi sălile de sport din şcoli şi după ore, fără ca instituţiile de învăţământ să mai încuie porţile.

Proiectul a fost depus de mai mulți parlamentari USR și a fost denumit ”Fără lacăte în curtea școlii”

 ”Fără lacăte în curtea școlii”- propunerea legislativa: Document

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000 poate fi accesată AICI iar parcursul legislativ până la apropare în Camera Deputaților AICI

„Iniţiativa-manifest Fără lacăte pe curtea şcolii, unde sunt co-iniţiator, devine lege. Plenul Camerei Deputaţilor, care este şi for decizional, a adoptat astăzi proiectul care prevede ca elevii şi părinţii să aibă acces şi să folosească terenurile şi sălile de sport din şcoli şi după ore, fără ca instituţiile de învăţământ să mai încuie porţile şi să interzică dreptul la mişcare al copiilor.

elevi

Consecinţele unui stil de viaţă sedentar în rândul copiilor sunt dezastruoase, iar România este printre ultimele state membre UE cu privire la practicarea de sport. Una dintre probleme este lipsa infrastructurii sportive, deficit pe care acest proiect îl acoperă“, a declarat deputatul USR Filip Havârneanu inițiatorul amendamentului care modifică Legea Educației Fizice și Sportului.

„Culoarea politică în acest demers contează prea puţin, având în vedere că obiectivul nostru este comun. Orice primar sau orice consiliu local poate implementa Fără lacăte pe curtea şcolii. Este un proiect-resursă, nu o povară. Niciun filtru birocratic sau financiar nu trebuie să fie o scuză pentru a nu reda curtea şcolii copiilor.

Până acum terenurile au fost închiriate preferenţial şi s-a creat o discriminare. Trebuie să lăsăm loc şi familiilor care nu îşi permit cursuri de sport în particular sau închirierea de terenuri. Doar administraţiile slabe preferă să închidă totul, în loc să caute soluţii”, a adăugat deputatul USR Filip Havârneanu.

sursa: cdep.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax