Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii şi studenţii din Alba Iulia cer fonduri distincte în bugetul public local pentru activităţi de tineret

Publicat


elevi examen

Consiliul Judeţean al Elevilor Alba împreună cu Liga Studentilor Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia solicită public Consiliului Local Alba Iulia să aloce în bugetul local pentru anul 2018 fonduri pentru activităţi de tineret.

Consiliul Judeţean al Elevilor Alba, reprezentant de Florin Râşteiu, împreună cu Liga Studenţilor Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia, reprezentată de Mădălin Darmin, au analizat bugetul local al municipiului Alba Iulia şi au sesizat lipsa fondurilor distincte pentru activităţile de tineret.

„Dorim să aducem la cunoştinţă faptul că: în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1021 din 22.12.2017 a fost publicată Legea nr. 266 din 10 decembrie 2017 pentru completarea art. 28 din Legea Tinerilor nr. 350/2006, adoptată de Parlamentul României și promulgată de Președintele României prin Decretul nr. 1193 din 20 decembrie 2017, oferind, astfel, posibilitatea tuturor Consiliilor locale ale localităților din România să aloce anual, în bugetul propriu, fonduri pentru activități de tineret.

Astfel, după adoptarea acestei modificări legislative, articolul 28 din Legea Tinerilor stipulează în prezent:

(1) Consiliile locale ale municipiilor reședință de județ constituie anual, în cadrul bugetelor proprii, Fondul destinat activităților de tineret.

() Consiliile locale, altele decât cele prevăzute la alin. (1), pot constitui anual, în cadrul bugetelor proprii, Fondul destinat activităților de tineret.

(2) Fondul destinat activităților de tineret prevăzut la alin. (1) se utilizează pentru finanțarea activității de tineret a structurilor neguvernamentale de utilitate publică de și pentru tineret, precum și a unor activități de tineret de interes local, stabilite prin consultarea fundațiilor județene pentru tineret, respectiv a municipiului București, precum și a organizațiilor neguvernamentale de tineret și pentru tineret de pe raza unității administrativ-teritoriale respective.

Astfel, având în vedere noile prevederi ale articolului 28 din Legea Tinerilor, ce acordă dreptul fiecărui Consiliu Local să constituie anual, în cadrul bugetului propriu, fondul destinat activităților de tineret, dar ținând cont și de prevederile Strategiei naționale în domeniul politicii de tineret pentru perioada 2015-2020, adoptată prin Hotărârea Guvernului României nr. 24 din 14 ianuarie 2015, dar şi datorită faptului că noi considerăm că tinerii din comunitățile locale au nevoie de cât mai multe oportunități pentru a se dezvolta, astfel că din punctul nostru de vedere autoritățile locale trebuie să se implice activ pentru a răspunde nevoilor și intereselor acestora, alocând fonduri pentru activități destinate lor în acest sens”, transmit cele două organizaţii, într-un comunicat de presă.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia, adoptată acum 35 de ani, în căutarea familiei biologice: Dorința mea este să-i spun ”Te iubesc, mamă”

Publicat

adoptie

”Ca amintire, am în minte imaginea unei femei, mama mea, pe care nu o văd bine la față, este ca printr-o sită. Nu reușesc să-i vad fața clar” spune care Lili Covaci, o femeie născută în Alba Iulia care își caută cu disperare părinții biologici. Amintirea ei este de fapt îmbrăcată într-o serie de  întrebări […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Semafoare în fața sediului ISU Alba, controlate din dispecerat. Mașinile de intervenție vor avea prioritate la ieșirea în stradă

Publicat

Două noi semafoare vor fi amplasate în curând în municipiul Alba Iulia, în fața sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba. Acestea vor fi montate pe strada Alexandru Ioan Cuza și vor fi controlate din dispeceratul aflat în clădire, au transmis reprezentanții ISU Alba. În momentul ieșirii autospecialelor din unitate pentru a se deplasa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Creșteri de prețuri la TOATE medicamentele generice din România. Ordin al MS prin care s-a eliminat prețul de referință

Publicat

medicamente

Ministerul Sănătății a publicat un ordin în urma căruia vor crește toate prețurile medicamentelor generice din România. Observația a fost făcută de fostul jurnalist Vlad Mixich, în prezent specialist în cadrul European Public Health Alliance.  Acesta a remarcat un ordin al Ministerului Sănătății publicat marți, prin care a fost eliminat prețul de referință generic din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Trei mașini s-au izbit pe podul de peste Mureș, la Teleac. Circulația în zonă, blocată. ISU intervine la fața locului

Publicat

UPDATE ora 18,30: În urma accidentului, două persoane au suferit leziuni corporale, posibil ușoare, au transmis reprezentanții IPJ Alba.  Un accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul orei 18,00, pe podul de peste Mureș, aproape de Teleac, comuna Ciugud, la aproximativ 5 kilometri de Alba Iulia. Circulația a fost complet blocată în zonă.  Au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate