Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii și studenții pot lucra pe perioada vacanței de vară. Statul acordă un bonus firmelor care-i angajează în această perioadă

Publicat

job

Pe perioada vacanței de vară, elevii și studenții pot să se angajeze și să aibă propriul salariu. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă că pune la dispoziţia angajatorilor un stimulent financiar lunarpentru fiecare elev şi student încadrat în muncă.

Elevii şi studenţii îşi vor petrece vacanţa la locul de muncă. Se angajează pentru a căpăta experienţă, dar şi pentru a avea propriul salariu. Cele mai căutate joburi sunt cele de ospătar, barman sau ajutor de bucătar.

Este adevărat că mulţi se angajează şi pe litoral, în regim hotelier, sau la terasele de pe malul mării.

Au un avantaj în momentul în care se prezintă la interviu şi asta pentru că firmele sunt plătite de către statul român cu suma de 250 de lei pentru fiecare elev sau student angajat.

Pentru a beneficia de această indemnizaţie, firmele trebuie să semneze un acord cu agenţia judeţeană de ocupare a forţei de muncă în termen de 30 de zile de la angajarea elevului sau studentului.

Mai trebuie menţionat şi că un tânăr cu vârsta până în 18 ani poate lucra 6 ore pe zi, adică 30 de ore pe săptămână, iar un student poate lucra 8 ore pe zi.

Cum se pot angaja elevii și studenții pe perioada vacanței

Printr-un comunicat remis presei, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă că pune la dispoziţia angajatorilor un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă.

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza doar pe perioada vacanţelor, iar bonusul se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student cu care s-a încheiat contract individual de muncă.

Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial sau în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Atenție! Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi,  angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax