Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii vor merge la școală până când localitatea intră în carantină. Precizările ministrului Educației

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că a stabilit cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun astfel încât elevii care în prezent merg la şcoală să poată să o facă şi în continuare până la instituirea carantinei.

„Am stabilit împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, şi îi mulţumesc, faptul că vom modifica ordinul de ministru comun, în aşa fel încât elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei.

Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben şi mai ales roşu.

Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma ‘şcolile intră în online la pragul de 6 la mie’ cu sintagma ‘şcolile intră în online la intrarea în carantină‘”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

În prezent, în scenariul roșu merg la școală elevii din clasele primare și preșcolarii, la grădiniță.

De asemenea, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, de la postliceală și din școlile profesionale pot merge fizic la școală în localitățile cu incidență sub 6 la mia de locuitori (cel mult 15 elevi/clasă – a VIII-a; cel mult 17 elevi/clasă – a XII-a și a XIII-a).

Se ia în calcul prelungirea vacanței de primăvară și reprogramarea examenelor naționale

El a afirmat că se va lua în considerare, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să se reprogrameze, „dacă va fi cazul”, examenele naţionale.

„În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfăşoare cu prezenţă fizică, el să se desfăşoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale.

Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a subliniat ministrul Educaţiei.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax