Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii vor primi, începând din 2024, vouchere culturale pentru a merge la concerte, muzee sau în excursii. Ce valoare vor avea

Publicat

Elevii vor primi, începând cu anul școlar 2024-2025, vouchere culturale în valoare de 250 de lei. Potrivit Legii învățământului preuniversitar, banii vor putea fi folosiți de tineri pentru participarea la concerte, intrări în muzee, achiziția de cărţi sau pentru plata unor excursii cu teme culturale sau istorice.

Prin Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, promulgată recent de președintețe țării și publicată în Monitorul Oficial nr. 613 din 5 iulie, se înfiinţează programul naţional “Vouchere culturale pentru elevi”, ce are ca scop promovarea culturii naţionale şi universale în rândul comunităţii şcolare.

„Prin Programul național „Vouchere culturale pentru elevi“, deținătorii primesc suma de 250 lei prin intermediul unor carduri reutilizabile, sumă care este la dispoziția beneficiarului pentru servicii și evenimente culturale precum concerte, intrări în muzee, cărți sau excursii organizate cu tematici culturale sau istorice.

Derularea programului este reglementată prin hotărâre de Guvern, inițiată de Ministerul Educației”, se precizează în lege.

Programul „Vouchere culturale pentru elevi” urmează să fie implementat progresiv, începând cu anul școlar 2024-2025, astfel:

  • în anul școlar 2024-2025, beneficiarii sunt elevii din clasa a XII-a a anului școlar curent
  • în anul școlar 2025-2026, beneficiarii sunt elevii din clasele a IX-a și a XII-a a anului școlar curent
  • în anul școlar 2026-2027, beneficiarii sunt elevii din clasele a V-a, a IX-a și a XII-a a anului școlar curent
  • până la finalul anului școlar 2026-2027, în baza unei analize cu privire la impactul programului național, Ministerul Educației decide asupra oportunității continuării și dezvoltării programului începând cu anul școlar 2028-2029

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax