Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii vor să-și vadă lucrările de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională înainte de contestaţii. Solicitare trimisă la Minister

Publicat

examen

Asociaţiile de elevi din mai multe judeţe cer Ministerului Educaţiei Naţionale includerea posibilităţii elevilor de a-şi vedea lucrările de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională înaintea depunerii contestaţiilor.

„Considerăm că este necesar ca înaintea unei contestaţii, elevii să îşi poată accesa lucrarea şi să se poată autoevalua cu baremul, pentru a sesiza dacă au fost evaluaţi într-un mod corespunzător.

În prezent, elevii nu îşi pot accesa lucrările, din această pricină, contestaţiile sunt de multe ori privite de către elevi drept un risc, nu drept un mecanism al cărui scop este obţinerea unei mai mari acurateţe în evaluarea lor”, arată elevii.

Anul acesta, la Evaluarea Naţională, peste 12.500 de note s-au majorat în urma contestaţiilor. Astfel, spun cei din Asociaţiile de elevi, poate fi observată necesitatea procedurii, având în vedere numărul mare de contestaţii admise.

Totuşi, anual, foarte mulţi elevi nu depun contestaţii, de frica posibilităţii de a le fi scăzută nota, şi din cauza nesiguranţei pe care o au, luând decizia strict în baza a ceea ce îşi amintesc în urma examenului.

“Elevii nu ar trebui să fie nevoiţi să îşi rişte media şi să ia o decizie într-un mod neinformat, strict pe baza a ceea ce îşi amintesc în urma examenului.

Potrivit adevărul.ro printre asociațiile care au făcut solicitarea se află Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBC) şi Asociaţia Elevilor din Mureş (AEMS).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax