Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevul Szacacs Laszlo va fi „primar pentru o zi” la Aiud. Este câştigătorul unui concurs de eseuri organizat de administraţia locală

Publicat

A patra ediţie a concursului de eseuri „Primăria şi comunitatea numită Aiud” s-a desfăşurat miercuri la sediul administraţiei locale. La deja tradiţionala competiţie, care se adresează elevilor de liceu, organizată de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Aiud, au participat nouă concurenţi din partea liceelor „Titu Maiorescu”, „Bethlen Gabor”, Colegiul Tehnic şi Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza”. Câştigătorul concursului este elevul Szakacs Laszlo de la Colegiul „Bethlen Gabor”.

Eseurile, prezentate pe suport de hârtie şi susţinute în format multimedia s-au referit la comunitatea locală, problemele acesteia, responsabilităţile şi implicarea autorităţilor locale, rolul acesteia, precum şi implicarea cetăţenilor în viaţa comunităţii dar şi în activitatea administraţiei publice locale, din perspectiva concurentului. Juriul, compus din reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi câte un profesor de la fiecare instituţie de învăţământ înscrisă în competiţie a evaluat eseurile acordând note de la 1 la 10, în funcţie de criteriile stabilite prin regulamentul de desfăşurare a concursului, reprezentate de relevanţa temelor abordate, creativitate, originalitate, stil, coerenţă, respectarea cerinţelor tehnice de redactare a eseurilor şi nu în ultimul rând de modul de prezentare liberă a acestora.

În urma deliberării juriului şi a stabilirii ierarhiei valorice a eseurilor, câştigătorul concursului, care va fi şi „Primar pentru o zi” în municipiul Aiud, a fost desemnat Szakacs Laszlo, elev la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” din Aiud, obţinând nota finală 9,03. Pe următoarele locuri s-au clasat: Ilinca Itu, de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, nota 8,86; Iris Crişan (Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”), cu nota 8,78; Melinda Şipoş (Colegiul Naţional „Bethlen Gabor”), cu nota 8,68. Cei patru concurenţi vor fi premiaţi în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Aiud, care va avea loc la sfârşitul acestei luni, cu premii de 300 de lei, 250, 200 şi respectiv 150 de lei. Ceilalţi cinci concurenţi vor primi, la rândul lor, câte un premiu de participare în valoare de 100 lei, în cadrul aceleaşi şedinţe publice.

„Am constatat, cu multă bucurie, că eseurile din acest an au fost superioare celor din anii trecuţi. Pe de o parte, acest lucru se datorează tradiţiei deja existente în municipiul nostru cu privire la acest concurs şi faptului că elevii sunt familiarizaţi cu tema şi condiţiile de participare, dar şi existenţei unei relaţii speciale pe care noi o avem cu tinerii aiudeni. Este o relaţie cinstită şi corectă, bazată în primul rând pe comunicarea cu aceştia. Ne dorim ca tinerii aiudeni să ne fie parteneri în toate proiectele şi planurile pe care le avem de îndeplinit, prin implicarea lor într-un dialog constant, cu exprimarea tuturor punctelor de vedere pe care le au cu privire la demersurile administraţiei publice locale. De fapt, concursul de eseuri asta şi reprezintă, un prilej în plus pentru tinerii aiudeni, de a analiza rezultatele administraţiei publice locale, de a formula sugestii, propuneri şi chiar de a lua atitudine vis-a-vis de problemele cu care ne confruntăm şi la care, nu întotdeauna găsim soluţii optime de rezolvare”, a declarat preşedintele juriului, primarul Mihai Horaţiu Josan.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax