Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bacalaureat 2011: Eliade, Caragiale şi Stănescu s-au regăsit printre subiectele scrise la Limba română. Candidaţi eliminaţi din examen

Publicat

Absolvenţii de liceu din unitățile școlare din judeţul Alba au început luni proba scrisă la Limba și literatura română, la Bacalaureat.

Aceştia au intrat cu emoţii în sălile de clase, cu gândul şi speranţa să nu aibă parte de subiecte grele. Ca şi anul trecut, elevii au avut trei ore la dispoziţie să rezolve subiectele, ora de începere a exemenului fiind 9.00.

Primul punct pe foaia de examen a fost romanul “Nuntă în cer” de Mircea Eliade. Candidaţii au trebuit să răspundă la nouă cerinţe pe baza acestui subiect.

Un alt punct a fost caracterizarea unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.

La subiectul vizând opera lui Nichita Stănescu, elevii au avut de comentat afirmaţia: “A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE şi calendarul examenelor. Detalii despre probe

În Alba, la Bacalaureat s-au înscris 4.278 de candidaţi.

Prima probă de examen scris nu a trecut fără mici incidente. Trei candidaţi au fost prinşi încercând să copieze şi au fost eliminaţi din examen de supraveghetori.

Măsurile de control au fost mult înăsprite în acest an şi, potrivit preşedintelui Comisiei judeţene a Bacalaureatului, inspectorul Ionel Trifon, s-a constatat o rigurozitate mai mare şi din partea profesorilor care supraveghează examenele.

Cei trei elevi care nu s-au lăsat intimidaţi de camerele de supraveghere video (unul dintre ei fiind de la un Centru de evaluare din Cugir, iar alţi doi de la două Centre din Câmpeni) au fost prinşi în fapt chiar de supraveghetor, care nu a tolerat tentativele de fraudare.

Doi dintre elevii eliminaţi au încercat să copieze folosind telefoanele mobile (handsfree), deşi la intrarea în examen profesorii le-au cerut acestora să nu poarte asupra lor astfel de aparate. Un alt elev a ales metoda clasică a fiţuicii. Cei trei trişori au pierdut această sesiune de Bac şi vor sta pe tuşă şi la următoarele două sesiuni.

Despre înăsprirea metodelor de supraveghere şi a pedepselor pentru cei care încearcă să copieze, mulţi elevi din Alba Iulia au comentat ca fiind o practică cât se poate de justă.

“Nu este corect ca unii să învăţăm, iar alţii să promoveze prin metode de fraudare. Este drept că pedepsele sunt cam aspre, dar pe de altă parte sunt meritate de cei care încearcă să copieze, aşa că sunt de acord cu aceste metode. De asemenea, este bine să fie camere de supraveghere video în toate sălile în care se desfăşoară examene, pentru ca să fie corect pentru toată lumea”, ne-a spus albaiulianca Ioana C., candidată la Bacalaureat.

Dă click pe imaginile de jos pentru a vedea subiectele de la Bacalaureat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. marius

    luni, 27.06.2011 at 18:26

    As vrea sa o cunosc pe aceasta Ioana C. … neaparat!

  2. has

    luni, 04.07.2011 at 06:33

    Vreau sa felicit Ministerul Invatamantului si al Educatiei pentru initiativa cu camerele de luat vederi. Golanilor care nu le convine le raspund: intoarceti-va la terase, tigari, alcool, chefuri si maraciuca. Succes!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax