Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eliminarea amenzilor rutiere în cazul maşinilor fără truse medicale sau stingătoare, respinsă la Senat. Proiectul de lege ajunge la Camera Deputaţilor

Publicat

DSC_0441 Proiectul de lege prin care se propune eliminarea amenzilor pentru lipsa trusei medicale şi a stingătorului de incendii din autovehicule a fost respins, luni, de Senat. Propunerea ajunge în atenţia Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Proiectul de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede eliminarea sancţiunilor date de poliţişti pentru şoferii care nu au în maşini truse medicale şi stingător de incendii sau acestea sunt expirate. De asemenea, se propune ca autovehiculele, tractoarele şi tramvaiele să fie dotate doar cu triunghiuri şi vestă reflectorizante.

Iniţiatorii proiectului susţin că trusa de prim-ajutor omologată pentru autovehicule nu este concepută pentru a salva vieţi şi că sunt puţine cazuri în care incendii la autovehicule să fie stinse folosind extinctoarele de pe maşini.

Guvernul susţine însă că eliminarea trusei medicale şi a stingătorului de incendii ar duce la scăderea siguranţei rutiere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax