Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Eliminarea copiilor cu temperatură peste 37,3 °C din Evaluarea Națională și BAC este discriminatorie. Punctul de vedere al CNCD

Publicat

Eliminarea din Evaluarea Națională și Bacalaureat a copiilor cu temperatură peste 37,3 °C este discriminatorie, a decis astăzi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, la solicitarea Avocatului Poporului.

Contactată de Edupedu.ro, Renate Weber a declarat că “ni s-ar fi părut normal să li se pună acestor copii la dispoziție o sală anume, în care să dea acest examen.

Dar credem că e o chestiune mult prea dură să îi excluzi și prea simplist gândit. Temperatura aceea poți să o ai pentru că ai emoții, pentru că e prea cald afară. Încă mai este timp”.

Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat pentru Edupedu.ro că instituția a formulat astăzi un punct de vedere prin care îi răspunde Avocatului Poporului.

”Punctul de vedere se referă la soluția Ministerului Educației [de a impune pragul de temperatură 37,3 grade pentru intrarea în examene – N.Red.].

Soluția are efecte discriminatorii și metoda adecvată ar fi săli separate în care acești elevi să susțină examenul. Mâine se transmite punctul de vedere către Avocatul Poporului. Din 7 membri care au fost participanți la ședință, 6 au mers pe aceasta interpretare“.

Citește integral pe: Edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax