Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA, pe agenda întâlnirii Trump-Iohannis

Publicat

Donald Trump și Klaus Iohannis au bifat în discuțiile lor și problema vizelor pentru românii care vor să viziteze SUA. „Este o chestiune la care ne gândim”, a spus preşedintele american cu privire la acest subiect.

Ideea este susținută și de comunicatului publicat marți seară de Casa Albă, care precizează că Washingtonul va sprijini România pentru a fi ridicate vizele.

„Președintele Trump intenționează să extindă legăturile dintre cele două țări prin sprijinirea eforturilor României de a deveni eligibilă în programul Visa Waiver, în concordanță cu rigorile legilor SUA”, se precizează în comunicat.

Pe de altă parte, discuțiile între cei şi creşterea numărului de militari americani care să fie găzduiţi de România. 

În ultima vreme, regimul de acordare a vizelor s-a relaxat, dar SUA nu dorește renunțarea completă la acestea. Pe de altă parte, Uniunea Europeană a cerut Amerciii tratament egal pentru toți cetățenii europeni în ceea ce privește vizele, cu refererite directă la români și bulgari care au în continuare nevoie de vize pentru a călători în SUA, spre deosebire de alte categorii de cetățeni europeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax