Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eliminarea voucherelor pentru bugetari sau acordarea lor în extrasezon, măsuri discutate în Coaliție. Creșterea taxelor – variante

Publicat

Liderii Coaliției de guvernare discută intens o serie de măsuri fiscale, care să fie aplicate în perioada următoare, în contextul nevoii de scădere a deficitului bugetar enorm, care pune țara în riscul de a pierde finanțările europene. 

Una dintre măsurile discutate este cea a voucherelor de vacanță pentru bugetari. Cele două partide au discutat fie eliminarea lor completă, fie acordarea lor doar bugetarilor cu venituri mai mici de 5.000 de lei, fie acordarea lor doar în extrasezon, pentru a sprinini mai bine sectorul HoReCa.

Deocamdată nu s-a ajuns la o concluzie, însă acestea au fost, potrivit unor surse din Coaliție, citate de presa centrală, discuțiile.

Liberalii și social-democrații au venit fiecare cu o serie de propuneri. Două dintre acestea au fost agreeate de ambele partide.

Este vorba despre supraimpozitarea profitului transferat în altă țară sau într-un paradis fiscal de unele companii. Ar urma să se introducă o taxă de 15%.

De asemenea, ambele partide ar fi de acord cu impozitarea cu 1% pentru cetățenii care dețin proprietăți imobiliare cu valoare cumulată de peste 500.000 de euro.

Alte măsuri luate în calcul țin de majorarea impozitelor pe dividente de la 8% la 10%, iar firmele care depășesc rata de profitabilitate de 30% să plătească un impozit de 1% pe cifra de afaceri.

Coaliția mai dezbate o serie de majorări de taxe: creșterea TVA de la 9% la 19% pentru restaurante, creșterea taxei pe zahăr și sucurile carbogazoase, creșterea taxelor pentru licențele la jocuri noroc
creșterea taxelor pentru alcool și tutun, creșterea TVA la 19 % la hrana pentru animale și plata CASS pentru angajații din construcții, agricultură și industria alimentară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ion

    joi, 20.07.2023 at 13:56

    Dar eliminarea pensiilor și salariilor nesimțite pe când?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax