Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elis Pavaje, singura înscrisă la licitația de 3 milioane de euro pentru Ansamblul Marii Uniri de la Alba Iulia

Publicat

O singură firmă s-a înscris la licitația pentru amenajarea ANSAMBLUL MEMORIAL AL MARII UNIRI – ALBA IULIA 1918-2018, adică a parcului Unirii. Este vorba despre firma Elis Pavaje, singura interesată de contractul de 3 milioane de euro. Depunerea ofertelor s-a încheiat în 30 iulie, iar în acest moment se face evaluarea financiară. Dacă va îndeplini toate condițiile stabilite în caietul de sarcini, compania din Petrești, va trebui să finalizeze lucrările până la data de 1 decembrie 2018, când se sărbătorește Centenarul Unirii.  

Axul Marii Uniri este format din Catedrala Reîntregirii, Podul Marii Uniri (care reface accesul în axul catedralei), Axul Parcului Unirii care susţine amplasamentul Monumentului Marii Uniri cu realizarea unei piaţete ce va permite desfăşurarea unor ceremonii, fântâna arteziană, Bulevardul Transilvaniei şi biserica cu hram Pogorârea Sfântului Duh.

Podul Marii Uniri va fi cel mai spectaculos element din reamenajarea urbană a zonei. Potrivit proiectantului (BP Străjan SRL), acesta va avea o lungime de 150 metri şi o lăţime de 6 metri şi va face legătura între Parcul Unirii şi catedrală. Podul va fi construit din metal și va avea o grosime de 50 cm. Partea de călcare va fi din lemn, iar pe margini va avea balustrade din sticlă, cu o înălţime de 1,10 m. De asemenea, acesta va fi armat astfel încât să susţină sute de persoane care ar sta pe el în acelaşi timp, aşa cum autorităţile se aşteaptă deja să se întâmple la 1 Decembrie 2018, când va fi aniversat Centenarul Marii Uniri. Totodată, în două zone în care podul se va sprijini de bastioane, se vor amenaja spaţii (cutii) iluminate unde Muzeul Unirii va amplasa periodic piese care pot fi expuse în aer liber.

Realizarea și amplasarea Monumentului Marii Uniri cade în sarcina Ministerului Culturii și Identității Naționale, iar amenajarea pasajului pietonal, a zonelor verzi, inclusiv sistemul de irigații, mobilierul urban, iluminatul arhitectural și ambiental precum și realizarea unei piațete cade în sarcina municipiului Alba Iulia. Se propune realizarea în principal a următoarelor obiective specifice: închiderea inelului auto perimetral, reamenajarea parcului, inclusiv dotările urbane, realizarea piațetei de ceremonii și realizarea podului Marii Uniri.

Valoarea acestui proiect este de 12.557.863,11 lei, potrivit anunțului de participare. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. eu

    miercuri, 01.08.2018 at 19:11

    Ce surpriza! !! Oare sa ne miram? Oare sa fim chiar așa prosti?!

  2. maria

    joi, 02.08.2018 at 12:57

    Ce interesant! Nici nu s-a semnat contractul și lucrările deja au fost demarate.Puteți dormi liniștiți cei din primărie responsabili de contract pt.că lucrările vor fi executate de firma voastră de casă. Felicitări! Sperăm că lucrările nu vor depăși termenul de execuție așa cum ne-ați obișnuit cu alte lucrări (vezi piața agroalimentară din centru care este la de 10 m de voi).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax