Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elon Musk ia în calcul retragerea platformei de socializare X – Twitter din țările UE. Motivul

Publicat

Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale de socializare X – cunoscută anterior sub numele de Twitter – din Uniunea Europeană.

Miliardarul din domeniul tehnologiei este nemulţumit de Legea UE privind serviciile digitale (DSA), a scris joi site-ul Business Insider, citând o persoană familiarizată cu compania, potrivit Agerpres.

Actul legislativ privind serviciile digitale obligă marile platforme online să ia măsuri consecvente şi rapide împotriva discursurilor care incită la ură, printre altele.

X a primit recent o listă de întrebări din partea Comisiei Europene, care doreşte să afle mai multe despre modul în care platforma de socializare îşi îndeplineşte obligaţiile.

Solicitarea Comisiei a urmat dovezilor că apelurile la violenţă şi dezinformarea s-au răspândit pe X după atacul asupra Israelului comis de organizaţia extremistă palestiniană Hamas.

Comisarul UE Thierry Breton s-a referit, printre altele, la rapoarte privind imagini şi înregistrări de jocuri video trucate care au fost prezentate ca înregistrări reale. Încălcările DSA sunt pasibile de sancţiuni grele.

Conform Business Insider, Musk a discutat despre a face X să nu mai fie disponibilă în UE sau să blocheze accesul utilizatorilor din regiune.

Musk, născut în Africa de Sud, a concediat mai mult de jumătate din forţa de muncă după ce a cumpărat compania numită anterior Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari în 2022. Echipele responsabile cu controlul conţinutului au fost, de asemenea, puternic afectate.

Magnatul stabilit acum în SUA, care are opinii politice de dreapta, a susţinut că Twitter a restricţionat excesiv libertatea de exprimare înainte de preluare.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    joi, 19.10.2023 at 13:44

    Mare brânză. Să-și ia calabalâcul și să se tot ducă .

  2. Marius

    joi, 19.10.2023 at 20:51

    Asta e concluzia ta in urma analizei impactului retragerii X din UE? Profund!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax