Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Emigrare în Canada: Țara primește un milion de noi rezidenți. A venit momentul?

Publicat

emigrare canada

Îți amintești când, la fel ca un mare procent dintre români, ai spus că vrei să te muți în Canada? Acum este momentul potrivit să începeți să vă împachetați pungile. Parlamentul canadian a anunțat planurile de a adăuga peste un milion de noi rezidenți permanenți în următorii trei ani. Aceasta este aproape un procent din populația țării în fiecare an.

Canada va primi 360 000 în anul 2020 și 370.000 în 2021.

„Mulțumită în mare parte nou-veniților pe care i-am salutat de-a lungul istoriei noastre, Canada s-a dezvoltat într-o țară puternică și vibrantă în care ne bucurăm împreună”, a declarat Ahmed Hussen, Ministrul Imigratiei, Refugiatului și Cetățeniei.

Hussen, el însuși un imigrant din Somalia, a declarat că afluxul va contribui la compensarea populației îmbătrânite a Canadei și a natalității în scădere, în timp ce va crește forța de muncă.

Poziția prietenoasă a Canadei față de noii rezidenți vine în timp ce multe alte națiuni occidentale, inclusiv Statele Unite, adoptă politici de imigrație mai restrictive.

Canada este dedicată în special acordării de protecție refugiaților. Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați a raportat niveluri fără precedent de refugiați în 2017, numărul persoanelor strămutate în mod forțat ajungând la 68,5 milioane. IRCC a promis 5.6 milioane dolari pentru a sprijini inițiativele globale de relocare.

Câți români sunt în Canada

Conform datelor din 2016, în Canada locuiesc 7.540.830 de persoane născute în străinătate și sosite prin procesul de imigrație, reprezentând peste o cincime din totalul populației canadiene (21.9%). Potrivit proiecțiilor Statistics Canada, proporția persoanelor născute în afara Canadei va atinge până în 2036 între 24.5% și 30.0% din totalul populației.

Principala noutate pentru publicul român este că numărul cetăţenilor canadieni şi rezidenţilor permanenţi originari din România se ridica la 238.050 în 2016, crescând constant de-a lungul timpului, de la 24.405 în 1971, 42.140 în 1991, 192.170 în 2006 și 204.625 în 2011, conform datelor recensămintelor generale anterioare.

Din totalul celor 238,050 de persoane declarate de origine etnică română în 2016, 96.910 aveau origine etnică unică iar 141.145 origine etnică multiplă.

Astfel, principalele orașe din Canada în care locuiesc etnicii români sunt: Toronto (50.520), Montreal (47.985), Vancouver (17.485), Calgary (13.590) și Edmonton (11.605). În general numărul românilor din marile orașe a crescut constant, excepție făcând-o aglomerarea urbană Kitchener-Cambridge-Waterloo unde în 2016 mai locuiau 9.690 de români față de circa 15.000 la începutul anilor 2000, explicația constând probabil în diminuarea oportunităților economice din această regiune.

Emigrare Canada

Ambasada Canadei a făcut public un top 10 motive pentru a alege unul din programele de emigrare Canada si de a deveni rezident permanent al Canadei

• Aveți posibilitatea de a emigra în Canada cu întreaga familie. În cazul în care unul dintre dvs. va calificați pentru emigrare Canada puteti include in cererea de emigrare pe toti ceilalti membrii ai familiei dvs.
• Educație și asigurare medicala gratuita
• Programele de emigrare Canada sunt disponibile atat pentru lucratorii calificati, precum și pentru investitori
• Existenta multor oportunități în sectorul tehnologiei informatiei pentru profesioniștii în domeniul software
• Eligibilitatea pentru obtinerea cetateniei canadiane în termen de trei ani de la sosirea în Canada cu statutul de rezident permanent
• Este permisa cetatenia dubla
• Dreptul la servicii de asistență sociala de stat (în caz de necesitate), facilitati medicale gratuite, educatie gratuita, pensie, asigurari de somaj, etc
• Guvernul faciliteaza inceperea propriei afaceri in Canada
• Acces la pietele de desfacere a Statelor Unite ale Americii și Mexic pe baza acordului NAFTA
• Tara in care se traieste cel mai bine din lume ! – dupa cum re-afirma si Organizația Națiunilor Unite

Planul de emigrare Canada pentru 2019 – 2021: creșterea numărului de emigranți economici

La finalul lunii octombrie, Guvernul Canada a anunțat planul de emigrare pentru anii 2019 – 2021. Planul este axat pe creșterea emigrației prin programele economice.

Acest plan continuă dezvoltarea sistemul de emigrare Canada din ultimii 3 ani si va duce la cresterea numarului de rezidenti permanenti pe care Canada îi primește in fiecare an după cum urmează:

  • 330,800 de noi emigranți  în 2019,
  • 341,000 în 2020
  • 350,000—aproape 1 procent din populatia Canadei —in 2021.

Creșterea din anul 2021 va fi alocată imigranților economici cu grad înalt de calificare.

Imigrantii incurajeaza inovatia, contribuie la dezvoltarea economica a Canadei si ajuta la mentinerea competitivitatii Canadei in economia mondiala.  Marirea numarului de noi imigranti recunoaste importanta programelor de emigrare economice pentru Canada deoarece noii veniti ajuta la cresterea economica a Canadei in special in sectoarele de tehnologie a informatiei si comunicatii.

Sursă: CNN, contributors.ro, Ambasada Canadei


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba, sub COD GALBEN de vreme rea, duminică, de la ora 12. Ploi torențiale, descărcări electrice, grindină, vijelii

Publicat

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de vreme rea. Duminică, 16 iunie, între orele 12:00 – 22:00, în județ dar și în cea mai mare parte a țării se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Județele aflate sub atenționarea Cod […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Circulația pe Autostrada Lugoj – Deva se deschide la sfârșitul lunii iulie. Precizări făcute de ministrul Transporturilor

Publicat

Circulaţia pe tronsonul de autostradă Lugoj – Deva se va deschide la sfârşitul lunii iulie, cu excepţia secţiunii E de pe lotul 2, unde vor fi construite ecoductele pentru mamifere mari, a transmis Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat joi șantierele autostrăzii Lugoj-Deva. Prima oprire a fost pe lotul 4, aici […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Concursul serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, faza județeană Alba. CLASAMENT

Publicat

Timp de două zile, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” al judeţului Alba s-au întrecut în faza județeană a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Joi, după ceremonia de deschidere desfășurată la sediul Detașamentului de pompieri Aiud, concurenţii au susţinut două probe practice, scara de fereastră și ştafeta 4 x 100 m. Vineri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: RUSALIILE sau Pogorârea Duhului Sfânt. Superstiții și obiceiuri ca oamenii să fie feriţi de rele

Publicat

Ortodocşii sărbătoresc duminică şi luni Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh peste sfinţii apostoli, cunoscută în popor drept Duminica Mare sau Rusaliile, ocazie cu care se încheie ciclul pascal: Învierea, Înălţarea şi Pogorârea Duhului Sfânt. Suprapunerea Pogorârii Sfântului Duh peste sărbătoarea populară a Rusaliilor îngreunează disocierea obiceiurilor şi practicilor creştine de cele precreştine. În unele zone, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate