Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Emigrare în Canada: Țara primește un milion de noi rezidenți. A venit momentul?

avatar

Publicat

emigrare canada

Îți amintești când, la fel ca un mare procent dintre români, ai spus că vrei să te muți în Canada? Acum este momentul potrivit să începeți să vă împachetați pungile. Parlamentul canadian a anunțat planurile de a adăuga peste un milion de noi rezidenți permanenți în următorii trei ani. Aceasta este aproape un procent din populația țării în fiecare an.

Canada va primi 360 000 în anul 2020 și 370.000 în 2021.

„Mulțumită în mare parte nou-veniților pe care i-am salutat de-a lungul istoriei noastre, Canada s-a dezvoltat într-o țară puternică și vibrantă în care ne bucurăm împreună”, a declarat Ahmed Hussen, Ministrul Imigratiei, Refugiatului și Cetățeniei.

Hussen, el însuși un imigrant din Somalia, a declarat că afluxul va contribui la compensarea populației îmbătrânite a Canadei și a natalității în scădere, în timp ce va crește forța de muncă.

Poziția prietenoasă a Canadei față de noii rezidenți vine în timp ce multe alte națiuni occidentale, inclusiv Statele Unite, adoptă politici de imigrație mai restrictive.

Canada este dedicată în special acordării de protecție refugiaților. Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați a raportat niveluri fără precedent de refugiați în 2017, numărul persoanelor strămutate în mod forțat ajungând la 68,5 milioane. IRCC a promis 5.6 milioane dolari pentru a sprijini inițiativele globale de relocare.

Câți români sunt în Canada

Conform datelor din 2016, în Canada locuiesc 7.540.830 de persoane născute în străinătate și sosite prin procesul de imigrație, reprezentând peste o cincime din totalul populației canadiene (21.9%). Potrivit proiecțiilor Statistics Canada, proporția persoanelor născute în afara Canadei va atinge până în 2036 între 24.5% și 30.0% din totalul populației.

Principala noutate pentru publicul român este că numărul cetăţenilor canadieni şi rezidenţilor permanenţi originari din România se ridica la 238.050 în 2016, crescând constant de-a lungul timpului, de la 24.405 în 1971, 42.140 în 1991, 192.170 în 2006 și 204.625 în 2011, conform datelor recensămintelor generale anterioare.

Din totalul celor 238,050 de persoane declarate de origine etnică română în 2016, 96.910 aveau origine etnică unică iar 141.145 origine etnică multiplă.

Astfel, principalele orașe din Canada în care locuiesc etnicii români sunt: Toronto (50.520), Montreal (47.985), Vancouver (17.485), Calgary (13.590) și Edmonton (11.605). În general numărul românilor din marile orașe a crescut constant, excepție făcând-o aglomerarea urbană Kitchener-Cambridge-Waterloo unde în 2016 mai locuiau 9.690 de români față de circa 15.000 la începutul anilor 2000, explicația constând probabil în diminuarea oportunităților economice din această regiune.

Emigrare Canada

Ambasada Canadei a făcut public un top 10 motive pentru a alege unul din programele de emigrare Canada si de a deveni rezident permanent al Canadei

• Aveți posibilitatea de a emigra în Canada cu întreaga familie. În cazul în care unul dintre dvs. va calificați pentru emigrare Canada puteti include in cererea de emigrare pe toti ceilalti membrii ai familiei dvs.
• Educație și asigurare medicala gratuita
• Programele de emigrare Canada sunt disponibile atat pentru lucratorii calificati, precum și pentru investitori
• Existenta multor oportunități în sectorul tehnologiei informatiei pentru profesioniștii în domeniul software
• Eligibilitatea pentru obtinerea cetateniei canadiane în termen de trei ani de la sosirea în Canada cu statutul de rezident permanent
• Este permisa cetatenia dubla
• Dreptul la servicii de asistență sociala de stat (în caz de necesitate), facilitati medicale gratuite, educatie gratuita, pensie, asigurari de somaj, etc
• Guvernul faciliteaza inceperea propriei afaceri in Canada
• Acces la pietele de desfacere a Statelor Unite ale Americii și Mexic pe baza acordului NAFTA
• Tara in care se traieste cel mai bine din lume ! – dupa cum re-afirma si Organizația Națiunilor Unite

Planul de emigrare Canada pentru 2019 – 2021: creșterea numărului de emigranți economici

La finalul lunii octombrie, Guvernul Canada a anunțat planul de emigrare pentru anii 2019 – 2021. Planul este axat pe creșterea emigrației prin programele economice.

Acest plan continuă dezvoltarea sistemul de emigrare Canada din ultimii 3 ani si va duce la cresterea numarului de rezidenti permanenti pe care Canada îi primește in fiecare an după cum urmează:

  • 330,800 de noi emigranți  în 2019,
  • 341,000 în 2020
  • 350,000—aproape 1 procent din populatia Canadei —in 2021.

Creșterea din anul 2021 va fi alocată imigranților economici cu grad înalt de calificare.

Imigrantii incurajeaza inovatia, contribuie la dezvoltarea economica a Canadei si ajuta la mentinerea competitivitatii Canadei in economia mondiala.  Marirea numarului de noi imigranti recunoaste importanta programelor de emigrare economice pentru Canada deoarece noii veniti ajuta la cresterea economica a Canadei in special in sectoarele de tehnologie a informatiei si comunicatii.

Sursă: CNN, contributors.ro, Ambasada Canadei

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pensiuni de vânzare în județul Alba, la început de an. Vezi cât costă și în ce zone se află

avatar

Publicat

Chiar dacă datele oficiale arată că în prima jumătate a anului 2018, s-au cazat în Alba peste 7.800 de turiști, începutul de 2019 vine la ”pachet” cu o serie de pensiuni scoase la vânzare, în diferite zone ale județului. Situate în Râmeț, Șugag, Săsciori, Cugir sau în alte localități din județ, afacerile ”la cheie” au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte: Temperaturi maxime şi precipitaţii în următoarele două săptămâni

avatar

Publicat

smurd

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 21 ianuarie – 3 februarie. În Transilvania, temperaturile vor varia de la maxime de zero grade Celsius la 8 grade Celsius şi sunt aşteptate în continuare ninsori şi lapoviţă. În Transilvania, regimul mediu de temperatură va avea, până spre sfârșitul lunii ianuarie, fluctuații de la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, din nou în topul ruşinii. Loc fruntaş între ţările din Uniunea Europeană care au probleme cu gunoaiele

avatar

Publicat

România și Malta sunt țările europene cu cele mai slabe politici de mediu, fapt reflectat de cea mai slabă pondere a reciclării și de cea mai mare rată a poluării prin gropi de gunoi, arată un raport al Comisiei Europene.  România, Malta, Grecia și Ciprul sunt țările cu cele mai slabe rezultate în domeniul reciclării, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Balada ”Miorița” la Alba Iulia. Doi ciobani condamnați la închisoare cu executare pentru tentativă de omor

avatar

Publicat

oi instanta

Balada ”Miorița” de Alba Iulia. Doi ciobani au fost condamnați la peste 6 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și obligați la plata de 10.000 de euro daune morale. Fapta pentru care au fost condmnați s-a petrecut acum un an, pe o pășune din zona Pâclişa. Cei doi agresori l-au ameninţat pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate