Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Emil Boc: Prevederile legislative privind drepturile de autor nu vor fi modificate

Publicat

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a solicitat Ministerului Finanțelor Publice să nu modifice prevederile legislative privind drepturile de autor, apreciind că actualele reglementări sunt satisfăcătoare.

Potrivit unui proiect al Finanțelor, criticat de actori și reprezentanți ai sindicatelor, firmele ar urma să achite contribuţii sociale pentru activitățile independente ale angajaților care au și contract de muncă cu aceeași societate, precum și în cazul activităților declarate independente unde există clauza de exclusivitate.

Conform proiectului  de ordonanță pentru modificarea Codului Fiscal, se menționa că: „în cazul în care între plătitorul de venit și persoana fizică există încheiat un contract individual de muncă, precum și un contract/raport juridic pe baza căruia se desfășoară o activitate independentă, aceasta va fi reconsiderată de către autorităţile fiscale ca activitate dependentă”.

Reprezentanții ANAF au declarat că reconsiderarea se va face și în cazul în care contractul individual de muncă este încheiat cu o firmă, iar contractul pe baza căruia se desfășoară activitatea independentă se derulează cu o altă companie din grup, dacă este vorba despre activități similare.
În document este introdusă o nouă condiție pentru ca o activitate să fie considerată independentă și anume ca beneficiarul să poată desfășura activitatea concomitent pentru mai mulți plătitori. Astfel, în cazul contractelor privind activități independente, plătitorul nu mai poate solicita exclusivitate, întrucât Fiscul va reconsidera activitatea ca fiind dependentă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax