Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Emil Boc şi-a dat demisia: „Sper ca gestul meu să fie privit ca un semnal la ce avem şi nu la dezbinare şi ură”. Cătălin Predoiu, premier interimar

Publicat

Premierul Emil Boc a anunţat luni că a luat decizia de a-şi depune mandatul, în debutul şedinţei de Guvern. Emil Boc şi-a informat partenerii de Coaliţie cu privire la intenţia sa de a demisiona. Este pentru prima oară, de la înfiinţarea Coaliţiei, când se discută schimbarea primului-ministru.

Coaliţia a luat notă de intenţia premierului Emil Boc de a demisiona. Mai multe surse politice susţin că Anca Boagiu, actualul ministru al Transporturilor, ar putea să-l înlocuiască pe Emil Boc. Alte surse îi dau ca succesori a lui Boc pe Ionel Blănculescu. Președintele Traian Băsescu a anulat consultările cu partidele programate astăzi, pentru ora 12,00. Este posibil ca aceste consultări cu partidele parlamentare să aibă loc tot astăzi, în vederea stabilirii unui nou cabinet.

„Sper ca gestul meu să fie privit ca un semnal la ceea ce avem şi nu la dezbinare şi ură. Cred că acest Guvern şi-a făcut datoria şi este momentul să lăsăm locul unui alt Guvern care să culeagă roadele noastre. Dăm şanse acestei ţări să meargă spre prosperitate economică. Acum, România este stabilă din punct de vedere economic. Pentru asta am propus încetarea mandatului Guvernului şi depunerea demisiei mele. Dumnezeu să ne ajute!”, a declarat Emil Boc, luni, la Palatul Victoria.

Demisia lui Boc a fost imediat comentată de Opoziţie

„Este o victorie a tuturor celor care au protestat, plecarea celui mai incompetent, corupt şi mincinos Guvern din istoria Românii. Este deschiderea drumului către alegeri anticipate singura soluţie pentru reaşezarea României pe un făgaş normal. Am asistat la falimentul unui Guvern Băsescu”, a declarat Crin Antonescu.

„Toate previziunile, inclusiv cele ale FMI, indică o rectificare negativă privind prognozele privind România. Este datoria USL-ului să vină cu soluţii responsabile. Suntem o corabie în derivă, pe o mare extrem de agitată”, a spus preşedintele PSD, Victor Ponta.

UPDATE, Ora 12.25: Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a fost numit prim-ministru interimar.

„Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc şi, în temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 şi 107 alin (3) din Constituţia României republicată, precum şi al articolelor 5 şi 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern.”

„Doresc să informez opinia publică  despre faptul că luni, 6 februarie 2012, am acceptat propunerea Preşedintelui României de a-mi asuma funcţia de Prim-ministru interimar. De îndată ce Decretul Prezidenţial de numire în funcţie va fi publicat în Monitorul Oficial, voi exercita atribuţiile constituţionale, în special cele prevăzute de art. 107 alin. (3) şi (4) şi art. 110 alin. (2) – (4) din Constituţie. Doresc să asigur cetăţenii că instituţiile statului îşi vor continua în mod normal activitatea, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare”, a declarat Cătălin Predoiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Konami15

    luni, 06.02.2012 at 12:06

    De unul am scapat…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax