Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Emil Boc a plecat învins de la Alba Iulia. Mircea Hava nu s-a lăsat convins să renunțe la susținerea lui Blaga


Publicat

Vizita premierului Emil Boc şi a delegaţiei PDL de la centru, la Alba Iulia s-a încheiat sâmbătă dimineaţă, cu o scurtă plimbare pe şantierul de pe strada Mihai Viteazul din Cetate. În ciuda faptului că edilii democrat-liberali au avut programat un tur al Traseului Celor Trei Fortificaţii, acesta a fost anulat, din cauza faptului că Emil Boc se grăbea să ajungă la Deva, unde va avea o întâlnire similară.

Primarul Mircea Hava şi prefectul Ştefan Bardan au prezentat premierului stadiul lucrărilor din Cetate, accentuând în permanenţă necesitatea finalizării acestora. Emil Boc s-a arătat încântat de restaurările de la Alba Iulia şi a asigurat că autorităţile locale vor avea în continuare tot sprijinul necesar: „Deviza noastră este fapte şi nu vorbe şi cred că este cea mai importantă moştenire pe care o lăsăm urmaşilor noştri, să cunoască istoria, tradiţiile, să fie mândri că avem un asemenea trecut istoric cu care ne putem pregăti şi viitorul. Oricum, vreau să îl felicit pe domnul primar, acestea sunt fapte şi nu vorbe. Văd că aici se lucrează şi sâmbăta şi asta înseamnă să ai performanţă şi pentru ceea ce înseamnă fonduri europene şi istoria acestui popor, iar eu sunt mândru să văd acest lucru”.

Întrebat dacă este de părere că a reuşit să convingă Organizaţia PDL Alba să susţină moţiunea, Emil Boc a declarat că singura certitudine o va avea atunci „când va merge omul să pună biletul în urnă”. Despre declarata susţinere a primarului Mircea Hava faţă de contracandidatul său la funcţia de preşedinte PDL Alba, Vasile Blaga, premierul s-a rezumat doar să sublinieze: „Pe domnul primar îl respect, pentru că este unul dintre cei mai performanţi preşedinţi de organizaţie”.

Mircea Hava, fidel moţiunii lui Blaga: „Nu o să dau cu capul de grindă”

Despre întâlnirea ce a avut loc vineri seară, între membrii Organizaţiei PDL Alba şi delegaţiei de la centru, primarul Mircea Hava nu a avut de spus decât cuvinte de laudă. Acesta a precizat faptul că totul a decurs extraordinar şi că nimeni nu a încercat să îl convingă de nimic, dar că va rămâne fidel moţiunii lui Blaga, chiar dacă asta înseamnă să „dea cu capul de grindă”. „Am spus şi mă repet, eu am semnat un lucru şi mă duc în continuare. Cum o să spună cineva, chiar dacă dau cu capul de grindă? Nu o să dau cu capul”, a explicat Mircea Hava.

În opinia primarului Alba Iuliei, moţiunea lui Vasile Blaga reprezintă un start, iar de acest lucru este nevoie în prezent, în PDL. Neoficial, Mircea Hava a informat jurnaliştii că nu este omul care să se lase chiar aşa de uşor convins.

[media id=318 width=320 height=240]

[media id=319 width=320 height=240]

[media id=320 width=320 height=240]

Elena Udrea: „Mulţumesc pentru noaptea la Castel”

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea nu a onorat cu prezenţa, programul oficialităţilor, sâmbătă dimineaţă, deşi a rămas peste noapte la Alba Iulia. Aceasta şi-a făcut apariţia abia la urcarea în microbuzul care urma să îi transporte la Deva şi a profitat de cele câteva minute, pentru a mulţumi primarului pentru găduire:”Mulţumesc pentru noaptea la Castel. A fost incredibil”. Menţionăm că ministrul a fost oaspetele de onoare al Hotelului Medieval, ultima investiţie, încă neinaugurată, în numele firmei „Grup Corint”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Rafila: ”În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, la aproximativ 7.000 de cazuri pe zi”. Ce recomandă reprezentantul OMS

Publicat

rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mmondială a Sănătății a declarat joi seara că România ar putea ajunge în cel mult zece zile la un scenariu de 7.000 de cazuri pe zi, de infectare cu noul coronavirus.

„În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, de aproximativ de 7.000 de cazuri zilnic. Dar nu putem să știm exact câte persoane se îmbolnăvesc și ajung la ATI”, a spus Rafila la B1TV.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.902 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 și 98 de decese, cel mai negru bilanț zilnic raportat în lunile care s-au scurs de la debutul pandemiei, iar specialiștii nu pot să nu se gândească la ce este mai rău.

”Sigur, nu poți spune cu exactitate dintr-un număr total de cazuri câte persoane vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Există și această piramidă a vârstelor, în sensul că dacă majoritatea celor care se îmbolnăvesc sunt tineri, nu au complicații, nu au nevoie de ATI. Deci depinde foarte mult de cine se îmbolnăvește. Dar eu nu mă uit doar la ce se întâmplă în România, ci și la ce se întâmplă în Europa. Creșterea și în Europa e foarte rapidă”, a explicat Rafila

În aceste condiții, le recomandă autorităților să ia foarte serios în calcul stoparea tuturor activităților pentru 14 zile. „Este o măsură care are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară”, subliniază reprezentantul OMS în România.

Potrivit acestuia, dacă numărul de infectări cu coronavirus va continua să crească în ritmul actual, sistemul sanitar și mai ales zona de Terapie Intensivă vor intra în colaps în maxim zece zile. „Evident că o creștere cu 40% a numărului de cazuri înregistrate în momentul de față e foarte posibil.”

Specialistul a atras atenția asupra modului defectuos în care comunică autoritățile „Dacă oamenilor li s-ar explica într-un mod uniform… Nu dă încredere dacă mesajul nu e comun. Cred că aceasta e secretul: să fim sinceri și deschiși. Asta lipsește și cred că cetățenii își dau seama”, a mai spus Rafila.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI: Cod Galben de ceață în județul Alba. Viziblitate redusă local sub 200 m și izolat sub 50 m. LOCALITĂȚI vizate

Publicat

Meteorologii au emis atenționări Cod Galben de ceață valabile pentru județul Alba și alte județe din țară, vineri dimineața.

În județul Alba, până la ora 10.00, sunt vizate localitățile: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Șpring, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Rădești, Cut.

Potrivit ANM, se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Atenționări similare sunt valabile și în localități din județele Cluj, Sălaj și Harghita.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ANRE: Racordarea la electricitate a firmelor care sunt la mai puțin de 2,5 km de rețea este gratuită

Publicat

Racordarea clienților non-casnici care se află la mai puțin de 2.500 de metri de rețeaua electrică este gratuită. Potrivit ANRE, costul este suportat de firma de distribuție și va fi trecut în factura tuturor clienților, iar noul loc de consum trebuie menținut cel puțin cinci ani.

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat în data de 21 octombrie Ordinul nr. 183/2020 pentru aprobarea Procedurii privind racordarea la reţelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând utilizatorilor de tip clienţi finali noncasnici prin instalaţii de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri.

Potrivit unui comunicat al ANRE, actul normativ transpune prevederile art. 51 alin. 3^2-3^4 din Legea 123/2012 cu modificările și completările ulterioare și creează cadrul de reglementare pentru racordarea la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând utilizatorilor de tip clienți finali noncasnici prin instalații de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri.

Costurile cu proiectarea și execuția instalației de racordare a locurilor de consum deținute de aceștia, cu lungime de până la 2.500 metri, sunt suportate de către operatorii de distribuție concesionari.

Termenul de finalizare al activităților de racordare a locurilor de consum respective impus de Lege este de 90 de zile de la data obținerii acordului/autorizației pentru realizarea instalației de racordare, inclusiv recepția și punerea în funcțiune a acesteia.

Utilizatorii au obligația ca, până la data încheierii de către operatorul de distribuție concesionar a contractului de execuţie a instalaţiei de racordare, să realizeze instalația de utilizare (obiectivul de la locul de consum) și să depună dosarul instalației de utilizare întocmit de executantul acesteia.

Costurile operatorilor de distribuție concesionari cu realizarea instalațiilor de racordare la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând clienților finali noncasnici, având lungimi de până la 2.500 metri, vor fi recunoscute în tarifele de distribuție.

Utilizatorul noncasnic încheie cu operatorul de distribuție un contract de racordare prin care se obligă să utilizeze locul de consum și să păstreze destinația acestuia pe o perioadă de 5 ani de la punerea în funcțiune a instalației de racordare.

În cazul în care clientul noncasnic nu respectă prevederile asumate prin contract, acesta este obligat să restituie operatorului de distribuție contravaloarea lucrărilor de proiectare și execuție a instalației de racordare, proporțional cu perioada rămasă neutilizată.

În sensul celor de mai sus, ANRE a prevăzut stabilirea unei garanții financiare în cazul racordării unui loc de consum cu putere instalată mai mare de 1 MW/aprobării unui spor de putere pentru consum care conduce la o putere aprobată mai mare de 1 MW, depusă de solicitant în favoarea operatorului de distribuție care va executa garanția în caz de nerespectare a obligațiilor asumate de către clientul final noncasnic.

sursa: anre.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba Iulia, validat în funcția de prefect al Capitalei. De două zile este funcționar public

Publicat

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia și consilier al ministrului Marcel Vela, a fost validat în funcția de prefect al Capitalei. 

Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial nr.977.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Pentru a putea fi numit prefect, Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, devenind astfel, formal, funcţionar public. Prin acest artificiu a fost rezolvată problema faptului că acesta nu făcea parte din corpul funcţionarilor publici, lucru care era necesar pentru a putea fi numit în poziţia de prefect al Capitalei.

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcționar public de doar două zile, Orban a spus că atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile legale nu sunt probleme, mai ales că activitatea fostului șef al BCCO Alba este cunoscută.

Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe Cojanu.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

sursa: digi24.ro, spotmedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate