Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Premierul Emil Boc şi ministrul Traian Igaş, la Alba Iulia: „Prioritatea principală sunt locurile de muncă şi investitorii ce pot fi atraşi”

Publicat

Emil Boc, premierul României, a fost vineri la Alba Iulia, unde a participat la o întâlnire cu oficialităţile locale, la sediul Primăriei Alba Iulia şi, ulterior, la reuniunea prefecților și subprefecților din România, la Hotel „Parc”. Alături de premierul Emil Boc, la această întâlnire a fost prezent și ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș. Printre principalele subiecte ce au fost aduse în discuţie  în cadrul vizitei de la Alba Iulia se numără și reorganizarea teritorială a României.

De asemenea, la întâlnirea Asociației prefecților și subprefecților din România au participat secretarii de stat Eugen Georgescu și Iustin Capră.

La Primăria Alba Iulia au fost prezenţi, alături de premierul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, primarul Mircea Hava, prefectul Ştefan Bardan, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, senatorul Alexandru Pereş, senatorul Nicolae Dobra şi viceprimarul Ioan Bogăţan.

Premierul s-a arătat încântat să se afle din nou în această „bijuterie de oraş”, aşa cum numeşte el Alba Iulia şi de modul în care administraţia locală s-a ocupat de reabilitarea acestuia: „Practic, am avut impresia pentru câteva momente că mă aflu într-o adevărată capitală europeană, un oraş care îşi valorifică potenţialul istoric, patrimoniul pe care îl are, un oraş cu o administraţie eficientă, care ştie să atragă fonduri europene şi să pună în valoare vestigiile pe care le avem”, a declarat Emil Boc.

Oficialităţile s-au deplasat ulterior la Hotel „Parc” din Alba Iulia unde premierul şi ministrul MAI au discutat detalii privind modificările din Codul Fiscal şi subvenţiile la căldură din această iarnă.

Prioritatea prefecţilor, atragerea de noi investitori

Premierul a explicat celor prezenţi la întâlnire că principala prioritate o reprezintă locurile de muncă ale cetăţenilor, respectiv eventualii investitori care pot fi atraşi la nivelul fiecărui judeţ: „Vă spun direct, fără ocolişuri. Prioritatea voastră majoră trebuie să fie locurile de muncă pe care le pot asigura intreprinderile de stat sau private din România. Dimineaţa, când vă treziţi şi ajungeţi la lucru, la birou, să ştiţi ce firme cu probleme sunt în judeţ, care sunt în incapacitate de plată sau în faliment, la ce ministere au probleme, ce investitori puteţi să aduceţi. Fără investiţii, fără locuri de muncă, fără ceea înseamnă dezvoltare, nu vom avea ce să distribuim ca pondere cu obiectiv social“, a declarat Emil Boc.

Anterior şedinţei de la Hotelul „Parc”, prim-ministrul Emil Boc a făcut referiri şi la contractul cu Roşia Montană Gold Corporation. Acesta a precizat că „sunt două probleme, una de mediu şi cealaltă referitoare la beneficiile pentru stat” şi că acestea trebuie reanalizate, iar deciziile trebuie fundamentate pe documente. „Aceste lucrări, dacă vom decide, vor trebui să fie reanalizate”. Referitor la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind faptul că întârzierea de la Roşia Montană este cauzată de Guvern şi politicieni, premierul a declarat :”Ceea ce a spus preşedintele este că niciun ministru al Mediului sau al Culturii nu a avut curaj să tranşeze frontal şi deschis această problemă până în momentul de faţă, lucru care eu cred că ar trebui să fie făcut”.

Fostul teatru de vară din Cetate va fi redat administraţiei locale

În cadrul vizitei de la Alba Iulia, Emil Boc a dezvăluit jurnaliştilor că, începând de săptămâna viitoare, printr-o ordonanţă de urgenţă, teatrul de vară din Cetate va intra în administrarea Primăriei Alba Iulia. Despre situaţia acestui teatru, primarul Mircea Hava a declarat că acesta nu va fi reamenajat, deoarece în zonă sunt prevăzute alte lucrări, cuprinse în proiectul de reabilitare a Cetăţii. Deasemenea, primarul a precizat că în viitor se doreşte şi preluarea fostului cinematograf „Columna”, care va fi „ras”. Reamintim că administraţia locală a solicitat, în urmă cu aproximativ două luni, Ministerului Culturii să treacă imobilul în proprietatea publică a oraşului.

Vizavi de mult-aşteptatul subiect, cel al reorganizării teritoriale, despre care prefectul Ştefan Bardan declarat că va fi adus în discuţie în cadrul acestei întâlniri, Emil Boc a declarat succint: „Discuţia va fi purtată la nivel politic, după care se va discuta modalitatea de implementare”.

Emil Boc: „Sondajele USL sunt etnobotanice de vară”

Întrebat ce părere are despre recentele sondaje ale USL, premierul Emil Boc a declarat: „Sondajele sunt etnobotanice de vară pentru USL. Îi invit să se uite la rezultatele concrete pe care le-au obţinut la Maramureş şi Neamţ şi atunci să vorbească despre realitate. În rest, sunt aşa cum am spus, etnobotanice de vară pentru a menţine tonusul lui Ponta şi Antonescu. Realitatea e departe de cea din sondajele pe care o afişează ei… Aceasta este diferenţa dintre noi şi USL, ei s-au preocupat întotdeauna de sondaje, cum să compromită soarta acestei ţări, cum să ajungă în criză cât mai mare, dacă se poate, ca ei să ajungă la putere. Asta i-a preocupat. Iar, când am spus că Ponta şi Antonescu sunt cei mai populişti şi iresponsabili lideri ai Opoziţiei din Uniunea Europeană, am spus-o tocmai în acest sens. Veţi vedea că peste tot în Europa, Opoziţia, într-o formă sau alta, a ajutat guvernarea să treacă prin perioada aceasta grea de criză. La noi ei au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca România să se scufunde din punct de vedere economic, să ajungă în colaps, crezând că astfel vor ajunge mai uşor la putere. Românii sunt mult mai întelepţi şi mai raţionali decât populiştii Ponta şi Antonescu şi şi-au dat seama că am luat aceste măsuri obligaţi de realitate, ca să salvăm ţara, să salvăm 22 de milioane de români”, a declarat Boc.

Vizita premierului Emil Boc s-a încheiat la ora 17.00. Ministrul Traian Igaş va rămâne la Alba Iulia şi sâmbătă, când vor continua discuţiile cu prefecţii şi subprefecţii, la Traseul Celor Trei Fortificaţii. Sâmbătă, la ora 13.00, este programată o nouă conferinţă de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. HANS

    miercuri, 31.08.2011 at 21:12

    SPER SA ********

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 31.08.2011 at 21:39

      @HANS, te rog nu folosi sectiunea de comentarii pentru apeluri samd. Fa asta altfel, nu stiu cum, dar altfel…

  2. HH

    vineri, 02.09.2011 at 21:09

    INCET INCET SE ” UMFLA PIPOTA IN EL ” SI ACEST MIC VALET INCEPE SA SE CREADA MARE. JALNIC.

  3. cipikao

    sâmbătă, 03.09.2011 at 15:59

    Un fleac, sunt ciuruiti si acu nu stiu cum sa-si linga ranile…Romani trezitiva si nu va mai luati dupa vorbe ,,dulci ”

  4. cipikao

    sâmbătă, 03.09.2011 at 16:03

    Investitori….?Care investitori?Vesnic aacei asa zisi investitori carora le vindem tara cu aorice pret in schimburi unor avantaje politice interne, fara a tine cont de mediu si sanatatea oamenilor.Dupa aurul verde urmeaza si adevaratul aur al ardealului.JEGOS discurs.

  5. GHITA

    luni, 05.09.2011 at 09:22

    hava e mare , nu se uita la boc, pe hava il ajuta ministra de la transport ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax