Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Emil Dumitru, ONIV: Prețul mediu pentru strugurii destinați producției de vin ar putea crește în acest an

Publicat

emil dumitru 2Directorul general al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV), Emil Dumitru, care este şi preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, a declarat miercuri, la Alba Iulia, că în acest an prețul mediu pe kilogramul de struguri din care se produc vinul ar putea fi mai mare. Potrivit acestuia, procesatorii au fost de acord să stabilească niște criterii de calitate a strugurelui și să plăteacă un preț mai bun.

„Anul acesta am adoptat acordul interprofesional cu relațiile contractuale cadru, apropo de prețul strugurelui, în care procesatorii au fost de acord să stabilească niște criterii de calitate a strugurelui și să plătească un preț mai bun. Anul trecut am avut un preț mediu de 1,31 lei pe kilogramul de struguri. Anul acesta eu cred că o să fie mai mult decât atât”, a spus Emil Dumitru.

Potrivit acestuia, micul producător care nu are unde să proceseze își va putea relua ciclul de producție, va putea realiza struguri de calitate destinați obținerii vinurilor de calitate și „numai așa profitul acesta pe filieră se poate împărți în mod echitabil”.

„Asta este și o voință a sectorului și a celor mari care au înțeles că viticultura nu înseamnă doar cramele mari ci înseamnă și micul producător de struguri și numai așa putem să încurajăm să replantăm cât putem de mult până în 2018. După 2018 eu văd că o să fie diminuate fondurile și este o șansă pe care ar trebui să o fructificăm acum și să nu așteptăm să vedem cum se va scrie politica viticolă după 2018”, a mai spus Emil Dumitru, la Alba Iulia.

Potrivit directorului ONIV, dacă sunt struguri proveniți dintr-o plantație autorizată destinați obținerii vinurilor cu denumire de origine și cu indicație geografică, „e clar ca vor fi prețuri mai bune”. Emil Dumitru nu a putut preciza însă un procentul de creștere al prețului.

„Este clar că există o cerere de struguri materie primă din ce în ce mai mare pentru vinurile de calitate”, a mai spus directorul ONIV.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax