Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Emilia Șercan, după decizia legată de plagiatele la doctorat: CCR tocmai a amnistiat în masă toți plagiatorii din România

Publicat

Curtea Constituţională a României a stabilit că articolul din lege referitor la retragerea titlului de doctor este constituţional doar dacă se referă la cel care „nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis AGERPRES, judecătorii constituţionali au admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.170 alin.(1) lit.b) din Legea educaţiei naţionale 1/2011 sunt constituţionale „în măsura în care se referă la retragerea titlului de doctor care nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”, potrivit Agerpres.

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatul în rândul unor demnitari români și în rândul unor instituții de învățământ, a reacționat.

”S-a terminat cu integritatea academică în țara asta. Curtea Constituțională a României (CCR) tocmai a amnistiat în masă toți plagiatorii din România cărora de acum înainte nu li se va mai putea retrage titlul de doctor pentru plagiat.

(…) să vă traduc decizia: un titlu de doctor obținut în baza unei teze de doctorat plagiate va putea fi retras doar înainte ca ministrul Educației să semneze ordinul de ministru prin care atribuie titlul de doctor. Ce s-a plagiat până acum, rămâne bun plagiat. Va deveni bun național, va putea intra în patrimoniul cultural al țărișoarei” a scris Emilia Șercan pe contul ei de Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 08.06.2022 at 18:43

    Ce să mai zici, statul paralel (mai mult ca sigur securiştii) se împăunează cu furtul legal. Să vedeţi ce tâmpenii legislative mai apar în continuare, susţinute de CCR. Trăiască analfabeţii cu doctorat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax