Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

eMIP: Soluție completă de gestionare și monitorizare a Proiectelor și a Planurilor de afaceri, finanțate prin fonduri europene (P)

Publicat

Platforma eMIP (www.emip.ro), este o soluție software de management de proiect, dezvoltată prin colaborarea dintre o echipă de experți în gestionarea proiectelor europene și o echipă de dezvoltatori software de succes, având ca obiectiv: îmbunătățirea activității echipelor de proiect prin eficientizarea și automatizarea proceselor de management.

Îmbunătățește modul de implementare al proiectelor, ușurând munca întregii echipe de proiect, prin diminuarea dificultății realizării raportărilor birocratice impuse de finanțator: de la ofițerul de proiect, până la AM (autoritatea de management).

De ce eMIP? Pentru că este singura aplicație online de management de proiect din Alba Iulia și România, facută pentru piața din România, cu tutoriale și helpdesk în limba română – adaptată complet la cerințele proiectelor europene și a regulilor locale.

”Am început să ne gândim la eMIP acum mulți ani, după ce am implementat mai multe proiecte POSDRU în calitate de Solicitant și l-am adaptat la POCU, la solicitarea unor foști parteneri, care între timp au devenit primii clienți” – ne relatează Iurai PISEC – COO din cadrul echipei eMIP.

Avantajele utilizarii unei astfel de solutii pleacă de la doua premise: (1) nu toți experții din cadrul unei echipe de proiect au cunoștințe IT avansate, respectiv;  (2) nu toți experții în domeniile cheie ale proiectului  (achiziții, formare profesională, consiliere, etc) au experiență avansată în implementarea de proiecte europene.

În consecință, eMIP oferă un set de instrumente software de gestionare a proiectelor, a partenerilor, a experților din echipele de proiect, a activităților proiectului dar și a resurselor utilizate pentru implementare.

eMIP, înregistrează informatiile privind activitatea experților, gestionează livrabilele asociate activităților și a membrilor grup țintă, generând automat un set extins de rapoarte din care nu lipsesc: Raportul de activitate sau Fișa pontaj.

De asemenea se obține în mod automat arhiva proiectului și fisierele stivă ale livrabilelor (opisate automat) structurate în mai multe moduri, ce pot fi încarcate direct în MySMIS.

Începând cu 2022, eMIP oferă posibilitatea gestionării complete a Planurilor de afaceri, asigurând și funcția de monitorizare a acestora de către experții de monitorizare desemnați, din cadrul proiectului ”umbrela” prin care se finanțează (schema de ”ajutor de stat”), aceste planuri de afaceri.

eMIP, permite aplicației MyStart (gestionare a Planurilor de Afaceri – PA),  să comunice cu stratul Expert monitorizare, permițând importul direct în Calendar Expert monitorizare, a tuturor operațiunilor (înregistrări venituri și cheltuieli) realizate de administratorul afacerii, de la activități și livrabile până la procesele de aprobare a achizițiilor, ori cele de modificare Plan afaceri și buget.

Urmărim în timp real, execuția bugetară și încadrarea  cheltuielilor în versiunile de buget aprobate, respectiv a îndeplinirii criteriilor de performanță financiară (ex. venituri functie de CAEN) a StartUp-ului.

Acest produs, realizat de o echipa din Alba Iulia  – toți fondatori și ai TRANSETH CLUSTER,  se adresează atât  StartUp-urilor care implementează Planuri de afaceri finanțate prin fonduri europene, cât și membrilor echipei de proiect (manager proiect, coordonatori parteneri și experți), care participă la monitorizarea / mentoratul necesar PA.

Toate acestea nu puteau fi realizate, fără sprijinul obținut in cadrul Parteneriatului Microsoft și a programului Microsoft for Startups Founders Hub  – accesat în martie 2022.

Așteptăm noi realizari ale echipei eMIP, în contextul alinierii la noile Programe Operaționale 2021-2027!

Sursa: eMIP.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax