Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Emmanuel Macron, reales președinte al Franței. Estimări din sondajele la ieșirea de la urne. Mesajul lui Klaus Iohannis

Publicat

Preşedintele în funcţie, Emmanuel Macron, a fost reales preşedinte al Franţei, conform primelor estimări ale sondajelor la ieşirea de la urne, relatează AFP.

Emmanuel Macron, liberal, a obţinut între 57,6% şi 58,2% din voturi, în faţa candidatei Adunării Naţionale, creditată cu 41,8% până la 42,4% din voturi, potrivit acestor estimări. Absenteismul se situează între 27,8% şi 29,8%.AFP.

Francezii au votat duminică pentru a-şi alege următorul preşedinte. La fel ca în 2017, cei doi candidați au fost Emmanuel Macron (și Marine Le Pen, lidera extremei drepte.

Realegerea preşedintelui în exerciţiu Macron, 44 de ani, reprezintă o continuitate, chiar dacă acesta a promis că se va reînnoi în profunzime, afirmând că vrea să plaseze ecologia în centrul celui de-al doilea – şi ultimo – mandat al său.

El devine primul preşedinte francez reales pentru un al doilea mandat în 20 de ani, de la Jacques Chirac în 2002.

Klaus Iohannis, mesaj după închiderea urnelor în Franța: Felicitări, dragă Emmanuel Macron

Președintele României l-a felicitat pe Emmanuel Macron, care, potrivit rezultatelor neoficiale încă la scrutinul de duminică, a câștigat al doilea mandat la președinția Franței.

„Cele mai calde felicitări, dragă Emmanuel Macron, pentru realegerea în funcția de președinte”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

Iohannis spune că se bucură să lucreze în continuare cu Macron „pentru Parteneriatul strategic România – Franța, pentru o Europă puternică și unitate și pentru o cooperare consolidată pe flancul estic al NATO”.

Nicolae Ciucă, după votul din Franța: În favoarea unei Europe a solidarității

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, duminică, un mesaj, după închiderea urnelor în Franța, spunând că îi felicită pe francezi pentru votul lor.

„Salutăm votul de astăzi (duminică – n.r.) al francezilor în favoarea unei Europe a solidarității, respingând extremismul și naționalismul”, scrie Nicolae Ciucă pe Twitter.

 

sursă: Agerpres

foto: Facebook

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax