Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: Emoții pentru Liviu Dragnea la ÎCCJ. Astăzi se judecă ultimul termen în dosarul angajărilor fictive

Publicat

Luni, 15 aprilie, la Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea fi ultimul termen al procesului în care liderul PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat, anul trecut, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată de un complet de trei judecători, complet pe care Liviu Dragnea l-a contestat, recent, la Curtea Constituţională.

Hotărârea finală ar trebui luată de judecători până la 1 iunie, când unul dintre magistraţii care judecă apelul iese la pensie.

UPDATE, ora 13:50 – Liviu Dragnea este audiat de magistraţi. „Aşa cum am spus şi la fond, sunt total nevinovat. Nu am avut cunoştinţă că cele două nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus acest lucru. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra niciunei persoane pentru a le menţine pe cele două în funcţie”, a spus Dragnea în faţa instanţei.

UPDATE, ora 13:47 – S-a încheiat declaraţia inculpatei Şefu Olguţa.

UPDATE, ora 13:24 – În timp ce audierea inculpatei Şefu Olguţa continuă, Liviu Dragnea glumeşte cu avocata acestuia, Flavia Teodosiu. Se poate observă că banca de lemn din sala de judecată nu este prea confortabilă, liderul PSD părând a acuza dureri de spate.

UPDATE, ora 13:00 – În acest moment depune mărturie Şefu Olguţa, fostul director adjunct al Protecţiei Copilului Teleorman. Ea îşi menţine declaraţiile date în prima instanţă, susţinând că nu avea cunoştinţă de faptul că Adriana Botorogeanu, una dintre cele două angajate despre care DNA susţine că lucrau la sediul PSD, nu se prezenta la Direcţia de protecţie a Copilului.

Procesul a fost reluat

UPDATE, ora 12:40 – Cererea de recuzare a magistratei Daniela Encescu a fost respinsă. Începe audierea inculpaţilor. Dragnea este al doilea pe listă. Prima va fi audiat fostul director executiv al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman Olguţa Şefu, condamnată în primă instanţă la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi un an de închisoare pentru fals intelectual, cu suspendare.

UPDATE, ora 11:30 – Procesul a fost suspendat pentru 30 de minute. Avocaţii lui Dragnea au cerut recuzarea unei judecătoare din complet.

Avocata Flavia Teodosiu a reușit să obțină o suspendare de 30 de minute, după ce a cerut recuzarea judecătoarei Simona Encean, pe motiv că soțul acesteia ar fi „un susținător înfocat al PSD” și „este afectată imparțialitatea”, în aceste condiții. Pe de altă parte, unul dintre apărătorii lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Toni Neacşu, a declarat, luni, la sosirea la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că este puţin probabil ca instanţa de judecată să se pronunţe înainte de soluţia CCR privind completurile de trei judecători.

UPDATE, ora 11:20 – Potrivit adevărul.ro procesul a început. Liviu Dragnea a ajuns în sala de judecată în jurul orei 11:00.

UPDATE, ora 10:50 – La apariția liderului PSD, la intrarea în instanța de judecată, spiritele s-au încins și potrivit unor reprezentanți ai presei, persoane care l-ar susține pe Liviu Dragnea ar fi agresat mai mulți jurnaliști prezenți.

UPDATE, ora 10:30 – Sunt aproximativ 250-300 de persoane la Curtea Supremă aşteptând sosirea lui Liviu Dragnea. Protestatarii şi sustinătorii lui Dragnea s-au împărtit pe trotuare diferite. Avocatii lui Dragnea au sosit la instanţă.

UPDATE, ora 10:10 – Aproximativ 100 de susţinători ai liderului PSD înarmaţi cu vuvuzele s-au strâns în faţa Curţii Supreme.

La ultimul termen, Liviu Dragnea nu a mers în instanță din cauza problemelor de sănătate, magistrații le-au pus în vedere avocaților ca la următorul termen, adică luni, 15 aprilie, să fie pregătiți să pună concluziile finale în acest proces.

Este foarte posibil ca magistrații să înregistreze declarațiile avocaților, dar și ale inculpaților și să rămână în pronunțare, urmând ca la o dată ulterioară să dea și decizia finală în acest proces al angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

În acest dosar, Liviu Dragnea a fost judecat și condamnat în primă instanță pentru instigare la abuz în serviciu.

La fel de posibil este, însă, ca Liviu Dragnea să meargă în instanță, să dea o declarație și să ceară o amânare până când Curtea Constituțională se va pronunța în chestiunea completurilor de 3 judecători, pe care Liviu Dragnea le-a contestat prin intermediul lui Florin Iordache. 

Avocaţii lui Dragnea au anunţat că vor ridica în faţa judecătorilor o excepţie privind nelegala constituire a completului de trei magistraţi care l-a condamnat pe liderul PSD. În opinia avocaţilor, completul trebuia să fie specializat în fapte de corupţie.

sursă: Digi24, adevarul.ro

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Vouchere, creșe la locul de muncă și stimulente pentru mame. Pachet de legi pentru natalitate, depus la Parlament

Publicat

mama si copilul

Un pachet legislativ pentru stimularea natalităţii depus la Parlament include vouchere pentru mame, creşe şi grădiniţe construite de angajatori, crearea Băncilor de Lapte Matern, înfiinţarea unei Comisii Naţionale de Alăptare compusă din specialişti voluntari. Pachetul legislativ conţine şase proiecte legislative: – iniţiativă legislativă care propune ca mamele sau, după caz, persoanele care au în întreţinere […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Produsele tradiționale românești. Cum se poate obține atestatul pentru ele

Publicat

În România, toate produsele tradiţionale sunt înscrise în aşa-numitul Registru Naţional al Produselor Tradiţionale. În acest moment avem nu mai puţin de 700 de astfel de produse atestate, pe întreg cuprinsul ţării, de la mezeluri până la brânză, dulceţuri şi băuturi. Pentru a primi atestatul, producătorii trebuie să respecte câteva regului stricte. ”Un produs care […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

POSTURI la Serviciul de Ambulanță, Spitalul Județean Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. CONDIȚII

Publicat

munca birou

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE: Primăria orașului Zlatna – arhitect şef al oraşului Condiții: studii universitare de licenţă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a: ASTĂZI, prima probă – ROMÂNĂ scris. Peste 2.500 de elevi din Alba, aşteptaţi la examen

Publicat

examen

Peste 2.500 de elevi din Alba sunt aşteptaţi astăzi la prima probă în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2019. Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin testarea la Limba şi literatura română. Elevii trebuie să se prezinte în săli până la ora 8.30, iar proba începe la ora 9.00. Accesul este permis în baza buletinului sau […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate