Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EMOȚIONANT: Mama unui tânăr accidentat la Roșia Montană îi invită pe cei care au primit organele lui, la nunta fiicei

Publicat

Apel emoționant al unei mame care a donat organele fiului ei unor necunoscuți. Acesasta îi invită la nunta fiicei pe cei care au primit organele băiatului: “Să simt că este și fratele ei alături de ea în cel mai frumos moment”. Femeia și-a pierdut fiul pe drumul spre Roșia Montană, în urma unui accident.

”Flaviu Ferencz avea un aer mai degrabă de America Latină decât din Bistrița – tenul măsliniu, părul lung și un piercing în buza de jos. Tânărul împlinise 26 de ani și era pasionat de sporturi extreme. Era iulie 2013, când Flaviu s-a dus cu mașina, împreună cu doi prieteni, la Roșia Montană” scriu jurnaliștii de la libertatea.ro.

La urcare, pe serpentine, tânărul s-ar fi legat cu o frânghie de spatele mașinii, pentru ca prietenul lui care conducea să îl tragă, povestește mama, care a aflat scena tragică de la o femeie care era cu vacile la păscut, martor ocular. Au făcut asta pe rând toți trei, adaugă ea. ”Se trăgeau unii pe alții”.

La un moment dat, lui Flaviu i-a alunecat placa de sub picioare și a căzut pe spate. Tânărul purta cotiere și genunchiere, dar nu și cască. S-a lovit grav la cap. ”Rabdă puțin că vine imediat salvarea”, i-au spus prietenii lui cuprinși de spaimă.

Libertatea a tratat pe larg subiectul. Flaviu se apucase de longboarding în 2010, când era student la Cluj, la Design Ambiental. Mama lui a aflat abia după doi ani și jumătate de pasiunea fiului ei. Când Flaviu a venit prima dată acasă cu placa de longboard, mama lui i-a zis să o ducă în pivniță sau în balcon, să nu o vadă în casă. I s-a părut de la început un obiect periculos, care i-ar putea pune în pericol viața băiatului. Când Flaviu a scos placa pe balcon, femeia s-a urcat pe ea, să vadă cum se simte. I-a stat inima în loc. ”Am ajuns imediat în partea cealaltă a balconului”. ”Copile, nu te mai da tare că te nenorocești”, i-a spus ea. f

După lovitura gravă la cap, pe serpentinele dintre Roșia Montană și Beiuș, Flaviu a ajuns în comă la Spitalul Județean Oradea. Medicii i-au spus mamei că băiatul a avut un hematom la creier și că nu mai poate fi salvat. Mai târziu au întrebat-o dacă este de acord cu donarea organelor lui Flaviu.

Cât de greu este pentru părinți, să doneze organele fiului lor

”Eu sunt, dar trebuie să mă consult și cu soțul, care e în Spania”, a răspuns femeia. ”De copilul meu nu se atinge nimeni”, a spus Geza Ferenz, soțul ei, la telefon. Apoi s-a urcat în primul avion și a venit să-și vadă fiul.

Până la urmă, bărbatul a fost de acord.  Legea le interzice donatorilor să știe numele celor care au primit organele, pentru a nu cere recompense. Semina Ferencz știe doar că ficatul și rinichii copilului ei au ajuns la trei oameni. Sunt doi tineri care aveau aproape aceeași vârstă cu fiul ei, unul din Zalău și unul din Cluj, și o doctoriță din Cluj.

”Să primească la consultații și săracul, și bogatul, să nu facă diferențe între oameni”, i-a transmis Semina doctoriței din Cluj care a primit ficatul, prin intermediul medicului din Oradea care a prelevat organele.

Legea nu le interzice celor care au primit organele să caute familiile care au acceptat, prin generozitatea lor, ca ei să primească o a doua șansă la viață. ”Aș vrea să îi invit la nunta fetei. Măcar la cununia civilă și la preot, dacă nu vor la masă, să nu creadă că vreau să îmi pună bani. Să simt că este și fratele ei alături de ea în cel mai frumos moment”, spune, printre lacrimi, Semina Ferencz. Dacă nu vor sau nu pot să vină la nuntă, i-ar plăcea măcar să îi cunoască.

”Nu aș vrea decât o îmbrățișare, să știu că la ei e ceva de la copilul meu.” Flaviu, despre care mama spune că ”avea un suflet de aur”, ar fi avut astăzi 32 de ani. Nunta surorii lui, la care sunt invitați cei care au primit rinichii și ficatul lui, este pe 20-21 septembrie 2019, la Cluj-Napoca.

Sursă: libertatea.ro

Sursă foto: libertatea.ro, facebook Semina Ferencz

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax