Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Energeticienii albaiulieni, în doliu. Inginerul Gheorghe Voina, stâlp al dezvoltării sistemului energetic din Alba, a decedat

Publicat

Inginerul Gheorghe Voina, unul dintre stâlpii dezvoltării sistemului energetic din județul Alba s-a stins din viață. Cu o activitate de peste 40 de ani acesta s-a făcut remarcat atât pe plan județan dar și național ca un inginer de valoare. 

Absolvent al Facultății de Electromecanică Cluj-Napoca, inginerul Gheorghe Voina s-a angajat în 1967 la secția Alba a operatorului național de distribuție și furnizare a energiei electrice, iar în perioada 1967-1982 a ocupat funcția de adjunct șef secție Alba.

Odată cu înființarea Întreprinderii de Rețele Electrice Alba în 1982, a devenit managerul acesteia, ocupând funcția de director al sucursalei județene Alba a operatorului național de distribuție a energiei electrice până în 2002. În toată această perioadă a avut o activitate foarte apreciată atât de angajați, cât și de conducerea națională a companiei de electricitate, fiind unul dintre cei mai longevivi lideri în domeniul energetic la nivel național.

In ultimii ani înainte de pensionare a coordonat serviciul de furnizare a energiei electrice până în 2007.

” Gheorghe Voina a fost nu doar un excelent manager, dar și un coleg altruist, împărtășind bogata sa experiență acumulată de-a lungul celor peste 40 de ani de activitate în sectorul energetic tuturor celor din jur.

Chiar și după ce a părăsit sistemul energetic, a fost permanent disponibil pentru a oferi o părere sau un sfat atunci când a fost solicitat.

Inginerul Gheorghe Voina lasă în urma sa nu doar mii de kilometri de rețele electrice la realizarea cărora și-a adus contribuția, dar și amintirea unui profesionist dedicat in totalitate meseriei sale, permanent preocupat de îmbunătățirea calității distribuției energiei electrice în județul Alba.

Un OM cu suflet mare, al cărui nume va fi rostit cu respect mulți ani de acum înainte. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții Electrica Alba într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax